Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Organyà firma un conveni amb l'empresa d'energia solar 'La Forestal'

Organyà firma un conveni amb l'empresa d'energia solar 'La Forestal'

Rebrà 6.000 euros a l'any per al medi ambient i s'instal.laran dos camps solars fotovoltaics a les partides de Solanes i Vilansats
Parc Solar
28/01/2008 10:35

L'Ajuntament d'Organyà ha firmat aquest divendres un conveni amb l'empresa d'energia solar 'La Forestal' SL que suposa la creació d'un fons d'ajuts anuals per finançar projectes dedicats a la millora de l'entorn paisatgístic, la recuperació del medi natural, l'aprofitament de recursos, la cultura o el turisme. La col·laboració amb l'ajuntament es traduirà en 6.000 euros anuals durant 24 anys. També es tindran en compte les activitats que afectin serveis col·lectius, la promoció de la cultura i el turisme.

L'empresa d'energia Solar 'La Forestal' té previst disposar de dues plantes fotovoltaiques al municipi d'Organyà abans del 29 de setembre del 2008. La signatura d'aquest conveni ha estat, segons l'alcalde d'Organyà, Antoni Fiol, un pas endavant en la col·laboració de l'ajuntament i l'empresa en trobar ubicació a les dues zones d'activitat solar més recomanades. Segons Fiol, "els terrenys ubicats són idonis, respecten el medi ambient i l'impacte visual".

La primera planta fotovoltaica del municipi, que entrarà en funcionament el pròxim mes d'abril, estarà ubicada a la zona de les Solanes i tindrà una producció de 100KW l'hora. La segona planta, situada al costat del futur polígon industrial d'Organyà, a la zona de Vilansats, tindrà una producció de 500KW l'hora. Els responsables de 'La Forestal', Antoni Graell i Guillem Areny, han explicat que aquest segon projecte haurà d'esperar perquè estan pendents dels permisos d'Urbanisme, malgrat que "la intenció és fer la connexió abans del 29 de setembre del 2008".

L'alcalde d'Organyà, Antoni Fiol, ha comentat que és la primera vegada que s'instal·la a Organyà una empresa d'aquesta índole, i ha afegit que "l'atractiu que comporta pot fer que més empreses puguin venir a instal·lar-s'hi". Fiol ha esmentat la iniciativa dels 'tres vints', la qual planteja que al 2020 es produeixi energia renovable per reduir l'efecte hivernacle i les emissions de diòxid de carboni. Al respecte, tant els responsables de La Forestal com l'ajuntament han destacat la intenció de fer unes instal·lacions acurades amb el medi ambient.