Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Òscar Ordeig defensa la ramaderia i el consum de carn com a "element essencial de la dieta mediterrània"

Òscar Ordeig defensa la ramaderia i el consum de carn com a "element essencial de la dieta mediterrània"

El diputat urgellenc qualifica d'"irresponsables" les campanyes que criden al boicot del producte. El PSC reclama una acció institucional per promocionar la carn de qualitat
Òscar Ordeig, en una intervenció al Parlament
26/02/2020 18:45

El diputat del PSC per Lleida, Pirineu i Aran al Parlament de Catalunya, Òscar Ordeig, ha lamentat “les declaracions irresponsables de representants polítics i d’algunes organitzacions que criden al boicot en el consum de carn, per exemple a les escoles, quan la carn és un element essencial de la dieta mediterrània”. Per això, el grup parlamentari socialista ha presentat una Proposta de "defensa de la ramaderia i del consum de carn" i, en la mateixa línia, reclamem que la Generalitat endegui "una campanya institucional que posi en valor els beneficis de la Dieta Mediterrània, que inclou el consum de carn de qualitat”.

El diputat socialista ha explicat que aquesta proposta "posa en valor que precisament nombrosos estudis han destacat el paper de la dieta mediterrània en la promoció de la salut i prevenció de malalties, sent inclús declarada Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat per la Unesco”. Ordeig qüestiona el fet que “algunes veus, potser per desconeixement, posen en dubte un dels elements d’aquesta dieta com és la carn”. Per això, hi afegeix, “cal intensificar la tasca formativa i informativa dirigida als infants i a la ciutadania en general pel que fa als processos de criança, producció i els valors nutricionals d’aqueta part imprescindible d’una alimentació saludable”.

A més, el parlamentari urgellenc ha advertit que “campanyes contra el consum de carn perjudiquen el sector ramader, que té una llarga tradició a Catalunya i que produeix diferents carns que són exportades arreu per la seva alta qualitat”. Per això, reclama "no posar més traves a un sector que pateix també la crisi, amb preus iguals des de fa 30 anys, quan el cost de producció ha augmentat”. Ordeig hi ha afegit que “això ha comportat que moltes explotacions es trobin en risc de desaparèixer", i adverteix que cal "garantir la viabilitat de les explotacions ramaderes, que a més de garantir una producció de qualitat, ajuden a fixar la població al territori" i, aquesta manera, contribueixen de manera real a la lluita contra el canvi climàtic, tot preservant el bon estat de la terra.

Per tot plegat, el Grup Socialista proposa també “donar a conèixer la importància de la ramaderia en la gestió del territori, en l’economia local i en al fixació de persona al món rural, com també de la ramaderia extensiva, ecològica i les IGP, entre d'altres”.