Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Òscar Ordeig denuncia una pèrdua de mestres a l'Alt Pirineu

Òscar Ordeig denuncia una pèrdua de mestres a l'Alt Pirineu

El diputat del PSC i portaveu de Compromís assegura que, segons dades d'Ensenyament, la davallada a la regió des del 2010 és del 6,38% a primària i del 7,44% en total. El Govern ho atribueix al descens demogràfic
Inauguració del curs acadèmic 2018-2019 a l'Alt Pirineu i Aran, al CETAP de la Seu
06/11/2018 12:50

El portaveu de Compromís X La Seu i diputat del PSC al Parlament, Òscar Ordeig, ha criticat la reducció del nombre de mestres de primària a l'Alt Pirineu i Aran. Ordeig creu que la regió pirinenca "un cop rere suma rècords en dades negatives per al futur dels seus pobles i ciutats”.

Arran d'una bateria de preguntes presentades pel PSC al Parlament, sobre l'evolució del nombre de personal docent des del 2010, el diputat urgellenc ha exposat que la comarca que més mestres ha perdut els darrers vuit anys al conjunt del país és les Garrigues, a la plana de Lleida amb una davallada de més del 15% dels mestres de primària i gairebé un 17% del total en els darrers vuit anys. El segon lloc l'ocupa el Pallars Sobirà (-11,94% de mestres de primària i -11,76% del total), seguida de la Val d’Aran (-10,51% a primària i -12,01% del total).

A l'Alt Urgell, la reducció ha estat menor que en aquestes comarques, amb una reducció del 6,81% a primària i del 8,46% en total. Unes dades que, de fet, se situen a prop de la mitjana de l'Alt Pirineu: -6,38% a primària i -7,44% en total de docents.

Des del Departament d'Ensenyament han atribuït aquesta reducció al fet que al llarg d'aquests anys també s'ha reduït la demografia de l'Alt Pirineu i Aran i en conseqüència, també la població escolar. Tanmateix, Òscar Ordeig considera que aquesta argumentació del Govern és "demagògica" i que l'executiu "intenta donar el tomb a la seva nefasta gestió", que creu que respon a "la tradicional lògica de la política de dretes". Ordeig creu que cal "revertir les retallades en aquest i molts altres serveis" que, assegura, "estan portant a l’empobriment i desertització del territori pirinenc”.