Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Òscar Ordeig proposa un fons extraordinari i un "Gran Acord" pel sector agrari

Òscar Ordeig proposa un fons extraordinari i un "Gran Acord" pel sector agrari

El diputat del PSC també ha demanat al Parlament cooperació institucional per respondre a la "situació excepcional" en aquest àmbit. El tancament provisional de restaurants i hotels per l'estat d'alarma ha afectat l'activitat de moltes explotacions
Intervenció telemàtica d'Òscar Ordeig a la Comissió d'Agricultura del Parlament (Imatge: Parlament de Catalunya)
17/04/2020 13:10

El diputat del PSC per Lleida, Pirineu i Aran al Parlament, Òscar Ordeig, ha fet una crida avui a “la màxima complicitat entre les administracions públiques, bàsicament Estat i Generalitat, per garantir la continuïtat del sector agrari i les explotacions catalanes”. En la compareixença en Comissió de la Consellera d’Agricultura, Ordeig ha proposat “que s'agilitzi el pagament de subvencions i ajudes pendents des del Departament d'Agricultura i dotar de crèdits tous a través de l'ICF”.

El diputat socialista ha especificat que proposen "un gran acord alimentari entre tots els agents de la cadena alimentària per definir una estratègia i accions pels propers mesos, així com un fons extraordinari pel sector, entre altres”. El parlamentari urgellenc ha explicat que “alguns dels motius que han agreujat el sector, ja en una situació prèvia molt difícil, són la baixada de consum d’alguns aliments, la caiguda del preu del 40% del boví i de l’oví i cabrum, el baix preu de molts aliments, la davallada d’exportacions o el tancament de restaurants”. També ha esmentat "la caiguda dràstica de determinats productes", derivat també del tancament provisional -forçat per l'estat d'alarma- en restaurants i hotels o bé "l'encariment dels costos de producció en el transport, la mà d'obra o les mesures de protecció addicionals”.

Per tot plegat, segons Ordeig, “cal treballar conjuntament, amb tots els agents del sector i amb el Ministeri i Europa, per donar respostes i solucions urgents al sector agroalimentari”. Finalment, el també portaveu de Compromís X La Seu ha demanat “que s’estudiï la possibilitat de reiniciar les obres de regadius aturades a les zones rurals, degut a la seva importància pel sector agrari”. També ha preguntat si “el govern de la Generalitat impulsarà actuacions per garantir la mà d’obra necessària per les campanyes de la fruita i hortalisses i quines mesures prendrà per donar el suport necessari als sectors agroalimentaris més afectats i perjudicats epr la crisi del Covid-19”.