Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Òscar Ordeig reclama garantir l'accés a internet a tots els alumnes de nuclis rurals

Òscar Ordeig reclama garantir l'accés a internet a tots els alumnes de nuclis rurals

El diputat del PSC creu que hi ha hagut "lentitud d'acció" del Departament d'Educació però que s'ha compensat amb les mesures endegades pels ajuntaments. El parlamentari urgellenc proposa recuperar el pla EduCat 1x1
Interior de l'Institut Joan Brudieu (Foto: arxiu)
21/04/2020 14:40

El diputat del PSC per Lleida, Pirineu i Aran al Parlament, Òscar Ordeig, ha reclamat més recursos per garantir l'accés a internet a tots els alumnes de la demarcació. Per Ordeig, aquesta crisi posa de manifest una "greu bretxa digital que pateixen les zones rurals" i ha demanat "que no es quedin enrere molts municipis que no tenen garantit l'accés a internet".

El parlamentari urgellenc considera que és "obligació de la Generalitat garantir la cobertura de tots i totes les alumnes i també els materials necessaris, com són els aparells electrònics". Ordeig, tanmateix, ha posat en valor que "com passa en molts altres àmbits, estan sent els ajuntaments els que estan compensant" el que qualifica de "lentitud d'acció del Departament d'Educació". Sobre aquest punt, ha dit que "molts ajuntaments, dins les seves possibilitats, han posat a disposició ordinadors o tauletes electròniques i han ofert targetes de dades per garantir la connectivitat d'infants i joves per tal que puguin accedir amb igualtat a l'educació". En tot cas, el diputat socialista conclou que "aquests esforços no serveixen quan et trobes amb molts pobles i zones que ni tan sols tenen la connexió i la cobertura de telefonia mòbil necessàries".

Per tot plegat, el PSC ha plantejat un seguit de propostes que impliquen recuperar el pla EduCat 1x1. Això passa, afirmen, per garantir un ordinador portàtil per alumne, mesura "que la Generalitat va anul·lar el 2011". També proposen habilitar un canal de televisió que emeti continguts educatius per a totes les etapes de l'educació obligatòria; garantir internet arreu del territori, i negociar amb les grans operadores de telefonia la gratuïtat de connexió durant el confinament per a les famílies més vulnerables.