Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Òscar Ordeig reclama revertir el trasllat de la sala de coordinació dels Mossos d'Esquadra a Lleida

Òscar Ordeig reclama revertir el trasllat de la sala de coordinació dels Mossos d'Esquadra a Lleida

El diputat del PSC lamenta que el Parlament hagi descartat la petició de tornar a descentralitzar el servei. La cambra sí que ha acordat la proposta de recuperar material, personal i recursos policials a les regions de Lleida i el Pirineu Occidental
Òscar Ordeig, en una intervenció al Parlament (Arxiu)
26/06/2020 14:15

El PSC ha reclamat aquest divendres al Govern de la Generalitat “que reverteixi el trasllat a Reus de la sala de coordinació regional dels Mossos d’Esquadra de Ponent-Pirineus”. En la Proposta de Resolució, que ha estat debatuda a la Comissió d’Interior del Parlament, el grup socialista ha reiterat “la necessitat de recuperar aquest servei desmantellat a començament d’any" perquè creuen que això ha causat provocant "un deteriorament de la tasca policial i de seguretat en aquestes comarques i una sobrecàrrega de feina a la sala del 112 de Reus”.

El diputat del PSC per Lleida, Pirineu i Aran, Òscar Ordeig, opina que “mentre tenim un Govern amb Junts per Catalunya i Esquerra que es volen desmarcar en tot i parlen de represa, segueixen retallant i desmantellant serveis al territori”. Anteriorment la sala de control que hi havia a la Seu d'Urgell, i que donava servei a les comarques de l'Alt Pirineu i Aran, ja va ser centralitzada a Lleida, i enguany el centre que hi havia a la capital del Segrià ha estat derivat al Baix Camp. Això, per Ordeig, suposa "no només disposar de menys efectius sinó també de menys proximitat i, per tant, menys qualitat del servei i de seguretat a les nostres comarques, tal com han denunciat els mateixos sindicats de Mossos”.

El punt principal de la proposta socialista, en què s’especificava la demanda de revertir aquest trasllat, ha estat denegat amb els vots en contra de JxCAT i ERC. Òscar Ordeig conclou que la decisió "demostra que es prefereix perdre en qualitat dels serveis a la gestió de les persones que porten anys dirigint els efectius policials al carrer”. El diputat urgellenc creu que la demarcació de Lleida segueix "sumant càstigs i menysteniment" amb "més retallades en pressupost, serveis i atenció a les persones, tot provocant l’envelliment i empobriment de moltes zones”.

La comissió del Parlament, tanmateix, sí que ha aprovat els punts segon i tercer de la proposició del PSC, en els quals es demana "recuperar personal, material i recursos dels Mossos perduts els darrers anys" i "fer un front comú de les administracions per defensar un model de seguretat equitatiu i que pugui fer front a les demandes del territori".