Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Padrins i alumnes del projecte ‘Ens escrivim’ celebren la trobada de final de curs

Padrins i alumnes del projecte ‘Ens escrivim’ celebren la trobada de final de curs

Un total de 24 parelles s'han conegut personalment aquest dijous després de mantenir una relació epistolar durant quatre mesos
Trobada de final de curs del projecte 'Ens escrivim'
08/06/2017 14:05

L'Esplai de Gent Gran 'la Caixa' de la Seu d'Urgell ha acollit un curs més el retrobament dels padrins i alumnes que han participat en el projecte 'Ens escrivim'. La trobada, presidida per la regidora de la Gent Gran de l’Ajuntament urgellenc, Montserrat Bonet, ha posat el colofó al carteig durant quatre mesos entre 24 parelles de padrins de la comarca i alumnes de tercer curs d'ESO del Col·legi La Salle. L'acte ha servit també perquè es coneguessin personalment, ja que fins aquest dijous es cartejaven sense desvetllar la seva identitat.

Montserrat Bonet ha agraït als padrins i joves haver participat “tan activament i amb entusiasme” en aquesta iniciativa intergeneracional, i ha remarcat la importància de l’objectiu del projecte. "Dóna l’oportunitat tant a la gent gran com als nois i noies de conèixer i establir una relació amb persones de generacions molt diferents”, ha especificat.

En la trobada, cada parella ha rebut, com a record, un diploma amb el nom del padrí i el de l'estudiant amb què s'han estat escrivint. La jornada s'ha clos amb un esmorzar de germanor.

5 anys del projecte

Aquest any s’ha realitzat la cinquena edició del projecte 'Ens escrivim', en què padrins i joves es comuniquen cada mes a través d'una carta manuscrita. Els alumnes tenen una persona gran a qui enviar la carta, a través de la qual es presenten i parlen d'ells mateixos i la seva vida. 

La primera missiva la va escriure durant la primera quinzena del mes de febrer el padrí cap a l'alumne. El jove va respondre al seu company d'epístoles al llarg de la segona quinzena de febrer. D'aquesta manera, l'activitat s'ha anat repetint cada mes fins arribar al juny.

'Ens escrivim' és una proposta endegada per la Regidoria de Gent Gran de l'Ajuntament de la Seu d'Urgell, juntament amb el Pla Educatiu d'Entorn i els Serveis Educatius Alt Urgell-Cerdanya del Departament d'Ensenyament de la Generalitat.

GALERIA D'IMATGES