Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Paquet d'ajuts econòmics per al sector comercial

Paquet d'ajuts econòmics per al sector comercial

El Govern català ha activat subvencions per al comerç i els serveis, l'artesania i la moda. Les ajudes per fer front a la situació econòmica derivada de la crisi sanitària per la COVID-19 ascendeixen a 9 milions d'euros
Carrer Major de la Seu d'Urgell (Foto: La Seu Medieval)
31/03/2020 19:25

El Govern català ha activat aquest dimarts, a través del Departament d’Empresa i Coneixement, un paquet d’ajuts al comerç i els serveis, l'artesania i la moda, per fer front a la situació econòmica derivada de l’emergència sanitària de la COVID-19. Les subvencions, dotades amb 9 milions d’euros, les articularà el Consorci de Comerç, Artesania i Moda de Catalunya (CCAM) i es podran sol·licitar properament.

La voluntat del Govern de Catalunya és fer costat al sector comercial perquè torni a ser un àmbit fort tant econòmicament (16 % del PIB) com socialment, "per la funció que té de cohesió i vertebració de pobles i ciutats". Així mateix, es vol preservar el màxim nombre de comerços i establiments.

Els ajuts van dirigits a empreses de comerç al detall i serveis, artesania i moda, tant individuals com associades o agrupades, especialment aquelles que han estat obligades al tancament arran de la declaració de l’estat d’alarma. També s’hi podran acollir el teixit associatiu dels sectors esmentat, les administracions locals i els organismes públics que impulsin actuacions per a la reactivació del sector comercial.

Tres grans blocs

La Generalitat ha previst una línia d'ajut al teixit associatiu, concretament a entitats del sector del comerç, artesania i moda, sense ànim de lucre, que tinguin representativitat territorial o sectorials, associacions de mercats, cooperatives o centrals de compra. També es preveuen subvencions de fins al 80 % a les despeses de suport a les empreses associades en àmbits de gestió i comercialització, així com en l’estructura de les entitats per a desenvolupar la seva funció.

El Govern també estableix quatre línies d’ajuts a pimes de comerç artesania i moda: ajuts de fins al 100 % del cost d’actuacions de gestió i comercialització per a reprendre l’activitat, a més d'ajuts de fins al 60 % de les despeses d’inversió en el punt de venda per al rellançament de l’activitat. La inversió mínima subvencionable serà de 2.000 euros.

Finalment, s'estipula una línia de suport als municipis en l’àmbit del Comerç i de l’Artesania: per a ajuntaments i els organismes públics que hi estiguin adscrits o vinculats, entitats municipals descentralitzades, mancomunitats i consells comarcals. S'aportarà fins al 50% del cost d’actuacions de caràcter público-privat per estimular el comerç, l’activitat econòmica i l’ocupació de les zones comercials.