Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / El Parc Natural de l'Alt Pirineu amplia l'aplicació 'Deixa't guiar' amb una secció per a fotoincidències

El Parc Natural de l'Alt Pirineu amplia l'aplicació 'Deixa't guiar' amb una secció per a fotoincidències

L’extensió permet comunicar els desperfectes que hi pugui haver dins el Parc i anima els excursionistes a participar en la seva conservació. L'espai natural ja té a punt també el primer itinerari per a discapacitats visuals i físics, a Sant Joan de l'Erm
Passarel·la a Sant Joan de l'Erm (Foto: Integra Pirineus)
24/05/2016 11:55

El Parc Natural de l’Alt Pirineu ha millorat l’aplicació per a mòbils i tauletes 'Deixa’t guiar' amb la incorporació d’un apartat per a fotoincidències. Aquesta nova extensió permet comunicar els desperfectes que hi pugui haver dins l'espai natural i anima els excursionistes a participar en la seva conservació. L’objectiu és que els usuaris facin fotografies d’incidències, com per exemple de murs o ponts malmesos, i les enviïn mitjançant l’aplicació.

Els tècnics analitzaran les fotografies que arribin a les oficines del Parc i iniciaran totes les accions necessàries per resoldre els problemes. Això permetrà l’optimització dels recursos pel que fa al manteniment de camins i agilitzarà la detecció de desperfectes originats pel pas del temps.

El projecte té un clar impacte d'educació ambiental. Per aquest motiu, i com a agraïment, els usuaris que identifiquin tres desperfectes seran obsequiats amb una samarreta. Així, es manté l’aposta pel turisme familiar i d’aventura a la zona, tot preservant el ric patrimoni dels antics camins de ferradura.

Descàrrega gratuïta

L’aplicació es pot descarregar gratuïtament al Google Play i a l’APP Store, mitjançant les paraules claus 'Alt Pirineu' o 'Deixa’t Guiar'. El programari també ofereix informació d’activitats i serveis del territori com una xarxa de senders, diversos punts d’interès, una guia pràctica i una aventura fotogràfica per als més atrevits, denominada “Quadern de camp”.

La nova secció que ofereix l’aplicació Deixa’t guiar es presentarà el dissabte 28 de maig a les 10 hores, a les oficines del Parc Natural de l’Alt Pirineu, a Llavorsí (Pallars Sobirà). Tot seguit es realitzarà el recorregut del camí de Llavorsí a Tírvia.

El projecte, que s’allargarà un mínim de cinc anys, ha estat finançat per l’Associació Esportiva Pallars, ideòlegs de la iniciativa, i la Generalitat. El cost ha estat de 7.300 euros.

Passarel·la a Sant Joan de l'Erm

D'altra banda, el Parc de l'Alt Pirineu i l'Ajuntament de Montferrer i Castellbò han habilitat una passarel·la de fusta per a discapacitats visuals i físics a Sant Joan de l'Erm. L'itinerari, el primer d'aquestes característiques en tot l'espai natural, consta d'un pas d'uns 400 metres de longitud, que surt des del refugi de la zona de la Basseta, al costat de l'estació d'esquí, i estarà a punt per ser utilitzat els propers dies. El recorregut disposarà de senyalització interpretativa per a persones cegues. La intervenció l'ha duta a terme l'empresa Integra Pirineus.