Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Pares de la Vall de Boí rebutgen portar els fills a l'escola per desconfiança en un mestre

Pares de la Vall de Boí rebutgen portar els fills a l'escola per desconfiança en un mestre

L'AMPA addueix que el docent ja va causar problemes de convivència anys enrere i que posteriorment també ha rebut queixes a d'altres centres de l'Alt Pirineu
Escola Vall de Boí (Foto: ZER Alta Ribagorça)
12/09/2020 19:44

Un grup de pares de l'escola d'educació infantil i primària Vall de Boí, al poble de Barruera, es neguen a portar els seus fills a l'escola com a senyal de protesta per la reincorporació d'un docent que ja va exercir al centre ara fa set anys.

En un comunicat, el col·lectiu de l'AMPA justifica la negativa per "una falta de confiança" envers el mestre per "diversos problemes de convivència" viscuts durant el curs 2013-2014. Ja llavors, els pares van demanar a Educació la seva substitució i el departament va assignar una professora de reforç perquè li supervisés la feina de prop, mesures que ara reclamen de bell nou.

L'AMPA recorda que centres de Sort, la Vall Fosca o Tremp també han tingut "problemes de convivència" amb el mateix professional. En aquestes poblacions fins i tot algunes famílies van deixar de portar els seus fills als centres fins que no es va aconseguir que se substituís el professor o fins que ell mateix no va demanar el trasllat o la baixa. De fet, després de les diverses queixes, el comunicat, reproduït per l'ACN, assenyala que l'any 2017 el Departament d'Educació va expulsar el professor de la borsa d'interins durant dos anys, en considerar que hi havia una "evidència de manca de competències professionals".

Per tot plegat, pares d'infantil i l'AMPA del centre es van reunir amb l'alcaldessa de la Vall de Boí i representats del Departament d'Educació. A la trobada es va acordar que, en cas que el professor actuï amb mala praxi, es buscarà un substitut que torni a supervisar la seva feina de prop, tal i com es va fer el curs 2013-2014. De moment però, Educació demana als pares que portin els nens a l'escola, sense confirmar aquesta supervisió, i les famílies lamenten que els seus fills es troben en una "situació d'indefensió generada per les administracions".

Per aquest motiu i davant "l'experiència viscuda i la desconfiança" amb el docent, els pares han decidit que a partir del 14 de setembre no portaran els seus fills a l'escola sinó que aniran als locals socials cedits per l'ajuntament "fins que no es resolgui aquest conflicte". A més a més, demanen a les administracions que els "puguin ajudar" i que els nens "puguin tornar aviat a l'escola que tant necessiten després d'aquest llarg confinament".