Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Pas restringit a la carretera de Baiasca mentre es construeixi el nou accés

Pas restringit a la carretera de Baiasca mentre es construeixi el nou accés

L'entrada al poble es tallarà entre 2/4 de 9 del matí i les 5 de la tarda. Aquesta setmana han començat els treballs preparatoris de les obres
Inici dels treballs a la carretera de Baiasca (Foto: ACN)
15/11/2016 12:35

Aquesta setmana han començat els treballs preparatoris per a les obres del nou accés al poble de Baiasca, amb el desbrossament i feines topogràfiques. La maquinària pesant s'incorporaran a l'obra els propers dies. Les previsions dels tècnics són que les obres tinguin una durada de tres setmanes efectives.

Per evitar perills als usuaris de la via i poder treballar en condicions, la carretera estarà tallada des de les 8.30 hores fins a les 17.00. El pas només estarà autoritzat durant aquest període per emergències. Amb aquestes obres els veïns de Baiasca veuen com després de sis mesos disposaran d'un accés segur fins al poble, tot i que encara es mostren preocupats per l'accés en cas de neu i gel.

El pas alternatiu que es donarà als veïns és un ramal d'uns 370 metres que salvarà el punt negre on reiteradament es produïen despreniments i esllavissades. Per construir el nou pas se n'aprofitarà un d'existent; el camí del Bosc. El desnivell d'aquesta carretera farà que en èpoques de neu i gel el pas per aquest punt sigui difícil, segons l'assessor pel desenvolupament d'Infraestructures de la Diputació de Lleida, Ramon Lleonart.

Jordi Fillet, alcalde pedani de Baisca i veí del poble, ha explicat a l'ACN que estan contents per l'inici de les obres donat que els veïns ja estaven ''angoixats'' perquè acumulen set mesos de precarietat per accedir al poble. Fillet ha afegit que també veuen l'inici de les obres amb ''preocupació'' per l'època de l'any en què comencen. Fillet ha dit que confien en les paraules dels tècnics que els han assegurat que no hi haurà cap problema.

La Diputació de Lleida aporta uns 70.000 euros per la realització d'aquestes obres i el Consell Comarcal del Pallars Sobirà, a través de Política Territorial, també hi contribueix amb una inversió similar.