Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / L’Espai Ermengol de la Seu acull una activitat sobre el Parc Natural del Cadí-Moixeró

L’Espai Ermengol de la Seu acull una activitat sobre el Parc Natural del Cadí-Moixeró

La proposta, que inclou una passejada-taller i una visita a l'exposició 'Natura de l'Alt Urgell', tindrà lloc aquest pròxim divendres 27 de setembre a les 17.30 hores. Les inscripcions són gratuïtes
Activitat sobre el PN Cadí-Moixeró
23/09/2019 13:55

L’Espai Ermengol-Museu de la Ciutat de la Seu d’Urgell acollirà aquest divendres, 27 de setembre, l’activitat gratuïta ‘El Parc del Cadí-Moixeró ple de vida’, que inclou una passejada-taller de descoberta de la natura i una visita a l’exposició ‘Natura de l’Alt Urgell: patrimoni i recurs’.

La proposta, que s’adreça al públic infantil, té com a objectiu promoure els valors patrimonials (naturals i culturals) d’aquest espai protegit i explicar la necessitat de conservar-lo, a més d'exposar la tasca que cal fer en la gestió i protecció dels recursos naturals i paisatgístics. Així mateix, l'activitat vol educar en la complexitat del medi natural, "entenent els parcs naturals com a elements relacionats entre si, amb la resta del territori i amb la població que hi viu".

Teoria i pràctica

La jornada consistirà en una part teòrica i una part pràctica. En primer lloc, els participants, acompanyats d’una educadora ambiental, visitaran un entorn de la Seu amb vegetació per veure in situ que hi ha diferents ambients a la natura, i que estan a tocar de casa. Amb l’experiència adquirida es retornarà a l’Espai Ermengol per esbrinar secrets del Parc Natural del Cadí-Moixeró i les característiques que fan que tingui una gran biodiversitat. Es projectarà un audiovisual sobre el món de la flora i fauna que és difícil de trobar en directe.

Seguidament, es visitarà l’exposició “Natura de l’Alt Urgell: patrimoni i recurs” de l’Espai Ermengol, on es podrà descobrir què més amaguen aquests espais naturals protegits que ocupen gairebé la meitat de la superfície de la comarca.

Inscripcions prèvies

L'activitat, que es realitza en col·laboració amb l’Espai Ermengol-Museu de la ciutat i l’Ajuntament de la Seu d’Urgell, s’emmarca dins l’oferta d’IPROJECTA, l’empresa adjudicatària de la contractació pública d’assistència tècnica pel servei d’informació i d’educació ambiental al Parc Natural del Cadí-Moixeró.

Per prendre part en aquesta proposta cal fer una inscripció prèvia (gratuïta) al centre del parc natural, a Bagà, trucant al telèfon 938244151.