Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Patrimoni Natural d'Andorra insta a no recollir les cries d'animals que es trobin a terra

Patrimoni Natural d'Andorra insta a no recollir les cries d'animals que es trobin a terra

Davant de qualsevol dubte, es recomana contactar amb Patrimoni Natural o el cos de Banders
Cria a la muntanya
08/07/2014 17:48

El departament de Patrimoni Natural d'Andorra ha fet un recordatori a la població sobre les accions que cal seguir en cas de trobar una cria d’animal a terra, explicant la importància de no recollir-la en el cas que tingui bona salut, tot i el que pugui semblar a primera vista.

Els experts assenyalen que tot passejant pel bosc o la ciutat és possible topar-se amb un pollet a terra que ha caigut del niu o que ha saltat per volar abans d’hora. En aquest sentit, remarquen que "els progenitors de l’au caiguda la tenen localitzada i la solen alimentar". També especifiquen que les femelles de cabirol (Capreolus capreolus) i de llebre (Lepus europaeus) pareixen el juny d’una a tres cries i "durant el dia, quan estan amagades entre l’herba i els matolls, les van a amamantar regularment".

És per això que insten a no interferir en aquests processos naturals, ja que "en cas de trobar les cries i recollir-les, en molts casos es condemnem a una mort segura, perquè és molt difícil criar-les a casa i les mares les rebutjaran si es toquen”.

Davant de qualsevol dubte, es recomana contactar amb Patrimoni Natural (875700) o bé amb el cos de Banders (al telèfon directe 148). A més a més, els tècnics recorden que està prohibit a través de la Llei de tinença i de protecció d’animals "molestar intencionalment la fauna salvatge, especialment durant el període de reproducció, de dependència i d’hibernació, i capturar, prendre, transportar, vendre i comprar nius, ous i cries d’espècies de la fauna autòctona". Aquestes actuacions estan tipificades a la Llei com a infraccions molt greus sancionables amb multes de 3.000 a 12.000 €.

Patrimoni Natural també recorda que els gossos que circulin per espais públics han de portar collar i anar subjectes amb una corretja o cadena, mentre que els gossos considerats perillosos han de portar morrió. D’aquesta manera també s’evita que les mascotes facin mal a tercer o a les cries d’animals que puguin trobar.