Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Pediatria dels Pirineus, premiada a les Jornades sobre TIC i Salut Social

Pediatria dels Pirineus, premiada a les Jornades sobre TIC i Salut Social

La cooperativa alturgellenca ha recollit un guardó pel seu estudi sobre monitorització cardíaca per diagnosticar arítmies en zones rurals. Hi han participat set professionals de l'entitat
Reconeixement a Pediatria dels Pirineus a les Jornades sobre TIC i Salut Social
28/09/2018 18:55

La cooperativa Pediatria dels Pirineus ha recollit un nou reconeixement a la seva tasca, en aquest cas a les 8es Jornades sobre TIC i Salut Social, que s'han celebrat aquesta setmana.

L'entitat alturgellenca ha estat guardonada pel seu estudi sobre "Monitorització cardíaca nuubo per al diagnòstic d'arítmies a pediatria en una zona rural". El treball ha estat elaborat pels professionals Jordi Fàbrega, Sergi César Díaz, Glòria Ruiz, Tatiana Valencia, Òscar Rosell, Georgina Sarquella i Joan Sánchez de Toledo.

Segons es recull a la introducció de l'estudi, "a l'edat pediàtrica són freqüents els símptomes cardiològics, que no es presenten amb la suficient cadència com per poder-los diagnosticar amb un holter cardíac convencional de 24 hores". A això hi afegeixen que "en zones allunyades la valoració del cardiòleg sol precisar el desplaçament dels pacients". Per això, el treball vol aportar solucions per donar una resposta més ràpida tant a l'Alt Urgell i el Pirineu com al conjunt de la demarcació de Lleida. El projecte compta amb el suport de la Fundació Sant Hospital i del servei de Cardiologia Pediàtrica de l'Hospital Sant Joan de Déu.