Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Peramola demana un millor accés des de la carretera C-14

Peramola demana un millor accés des de la carretera C-14

L’alcalde, Joan Pallarès, creu que la reforma de la via no ha solucionat el problema El municipi també reclama avenços en les obres per compensar el pantà de Rialb
Joan Pallarès
13/05/2008 13:14

L’Ajuntament de Peramola demana solucions als problemes en l’accés al poble des de la carretera C-14. El municipi considera que la reforma de la carretera, finalitzada ara fa dos anys, no ha servit per millorar significativament la seguretat i la senyalització de l’entrada com esperaven.

En una entrevista a RàdioSeu, l’alcalde de Peramola, Joan Pallarès, ha indicat que això fa que els veïns hagin de passar per una cruïlla perillosa i que, alhora, els visitants es confonguin sovint quan volen accedir-hi des de la C-14.

El consistori espera que amb la futura variant d’Oliana es resolgui el problema. Tanmateix, de moment es mostren decebuts perquè el projecte que els han mostrat ara fa pocs dies no preveu canvis significatius en l’entrada al municipi, que se seguiria fent a prop de la presa d’Oliana i a través de la via local LV-5118, que sovint pateix despreniments. Pallarès indica que la preferència del municipi és que l’accés principal sigui tan bon punt la variant entri al terme de Peramola, per permetre una entrada més directa i evitar haver de donar la volta.

Unes altres millores que espera el consistori són totes aquelles relatives a les obres promeses ja fa temps per l’Estat per compensar la construcció de pantà de Rialb. Fins ara s’ha prioritzat d’altres municipis més afectats pel nou embassament, com ara Tiurana, Bassella i la Baronia, però l’ajuntament peramolí considera que ara és el seu torn. Entre aquests, Joan Pallarès assenyala l’asfaltat dels camins que connecten els tres nuclis del municipi (Tragó, Nuncarga i Peramola), així com els accessos a les cases pairals. També s'espera una portada d’aigua per poder garantir a aquests pobles l’abastiment.

En aquest sentit, Pallarès considera que no pot ser que un municipi envoltat per dos pantans tingui problemes d’aigua. Alhora, recorda que hi ha pendent un projecte per fer un rec de captació des del pantà d’Oliana des que aquesta presa es va construir, l’any 1958. Tant l’anterior ajuntament com l’actual han reclamat que s’executi. El projecte i la portada d’aigua a les basses ha d’anar a càrrec de la Confederació Hidrogràfica de l’Ebre (CHE), mentre que el departament català d’Agricultura ha d’executar l’obra fins als prats.