Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Perico Pastor i Xavier Bellés exposen 'Bestiari' a l'església de Sant Miquel de la Seu

Perico Pastor i Xavier Bellés exposen 'Bestiari' a l'església de Sant Miquel de la Seu

La inauguració de la mostra es durà a terme aquest dissabte, 11 de juny, a les 19.30 hores. L'acte s’emmarca en la programació prèvia a la desena edició de la Mostra de Cinema de Muntanya del Pirineus, PICURT
Exposició 'Bestiari', de Perico Pastor i Xavier Bellés
10/06/2016 18:57

L'església de Sant Miquel de la Seu d'Urgell serà l'escenari a partir d'aquest dissabte, 11 de juny, i fins al pròxim dia 26, de l'exposició 'Bestiari', de Perico Pastor i Xavier Bellés. L'acte d'inauguració tindrà lloc a dos quarts de vuit del vespre.

La mostra consta de 44 panells, dels quals 22 contenen imatges d’algunes de les bèsties més representatives dels Bestiaris, del Lleó a la Sirena, passant pel Calandrí i l’Àspid, i la resta ofereixen la síntesi de la descripció, així com el significat al·legòric que extrauen del seu comportament. 

L’exposició és el primer pas en l’elaboració d’un nou Bestiari del qual Pastor i Bellés han delineat els contorns de l’interès respectiu per aquesta genealogia d’opuscles amb aparença descriptiva i voluntat moralitzant. Els autors asseguren que és el seu genoma simbòlic el que els fascina. Admès que el bestiari medieval és part de la bibliografia essencial dels seus oficis respectius, la mirada de Bellés, director de l'Institut de Biologia Evolutiva de Barcelona, "va cap a la seva evolució posterior en tractats de zoologia", i la de l'artista Perico Pastor tendeix "a remuntar el curs de la història, buscant el símbol anterior a l’al·legoria".

La mostra 'Bestiari' estarà oberta de deu del matí a la una del migdia, i de les quatre de la tarda a les set del vespre, excepte els diumenges al matí. L'exposició va a càrrec del Servei de Cultura de l’Ajuntament de la Seu i el Museu Diocesà, i s’emmarca en la programació prèvia a la desena edició de la Mostra de Cinema de Muntanya del Pirineus, PICURT, que se celebrarà a Artedó, la Seu d’Urgell i Andorra del 21 al 25 de juny.