Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / PEUSA estrena a Martinet el primer punt de recàrrega de cotxes elèctrics a la Cerdanya

PEUSA estrena a Martinet el primer punt de recàrrega de cotxes elèctrics a la Cerdanya

El servei es va inaugurar aquest dissabte passat tot aprofitant el pas del Pyrénées Réveo Electric Tour. L'espai permet operar per a dos vehicles alhora
Punt de recàrrega de vehicles de PEUSA
02/10/2017 18:40

L'empresa urgellenca PEUSA ha inaugurat aquest cap de setmana passat el primer punt de recàrrega per a vehicles elèctrics de la Cerdanya.  L’acte el va presidir el director general de l'empresa, Marcel Dorna, i la primera tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Montellà i Martinet, Dolors Tor, acompanyats de veïns i també dels participants del Pyrénées Révéo Éléctric Tour, un ral·li francès que promociona aquest tipus de cotxes i que va fer parada a la població abans d'arribar a la Seu. 

Dolors Tor va agrair a PEUSA "el compromís amb el medi ambient i que hagi escollit Martinet com a emplaçament per a aquest primer punt de recàrrega cerdà". Tor va destacar especialment el fet "que Martinet sigui capdavantera en aquest servei” i assegurava que “és molt bo per al municipi que hi hagi un punt de recàrrega ja que serà un motiu important per fer parada a la localitat i tant els comerciants com l’hostaleria se’n podran beneficiar”.

Marcel Dorna va agrair alhora la col·laboració de l’Ajuntament i va explicar que “l'objectiu és facilitar l’ús del cotxe elèctric i contribuir així a la millora ambiental del nostre entorn”. Dorna va insistir que 2el vehicle elèctric és un element clau en l’impuls d’un nou model energètic més eficient i sostenible", propòsit que, afirma, forma part dels principals objectius de PEUSA "com a empresa socialment responsable”. En aquest sentit, la firma urgellenca ha estat també la primera companyia elèctrica de la zona del Pirineu català que ha apostat per l’ús del vehicle elèctric "com a alternativa respectuosa amb el medi ambient”, a banda d'apostar per la generació mitjançant energies renovables.

El Pyrénées Révéo Éléctric Tour va començar dissabte mateix des de Cotlliure (Rosselló) i els vehicles que hi participen són 100% elèctrics. Enguany hi han participat 30 vehicles, de marques i models com ara Tesla, BMW i3, Kia, Ioniq Hyundai, Nissan i Zoes. A Martinet van fer parada una desena de vehicles, que van aprofitar per recarregar les seves bateries mentre transcorria l’acte.

El nou punt de Martinet dona continuïtat al projecte iniciat per PEUSA l’any passat amb la instal·lació del seu primer punt de recàrrega a la Seu d’Urgell, situat al Passeig Joan Brudieu, al costat mateix de la seu de la companyia. El punt de Martinet pot donar subministrament simultani a dos vehicles mitjançant un sistema de recàrrega semi-ràpida, que segons el tipus de vehicle, permet realitzar una càrrega completa en unes dues hores, en funció del seu nivell de càrrega.  L'espai també té connectors perquè es puguin carregar bicicletes elèctriques.

L’energia del punt de recàrrega la subministrarà Hidroelèctrica del Valira SL, la comercialitzadora del grup PEUSA, i serà 100% renovable i sense emissions contaminants de cap mena. L'empresa comercialitza energia 100% neta tant per als seus clients com per als punts de recàrrega de PEUSA, un model únic al Pirineu. El servei és gratuït. Per poder utilitzar-lo, però, cal sol·licitar una targeta de client a les oficines situades al Passeig Joan Brudieu, ja sigui presencialment, al correu electrònic comercialitzacio@peusa.es o bé al telèfon 973350044.