Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / PEUSA revisa els suports elèctrics per prevenir la mort d'aus

PEUSA revisa els suports elèctrics per prevenir la mort d'aus

La companyia urgellenca ha iniciat una anàlisi del punt on han mort electrocutades dues cigonyes L'empresa ja instal·la de forma habitual elements que redueixin el risc per als animals
Cigonyes mortes a Castellciutat
28/03/2014 13:16

L'empresa PEUSA de la Seu ha enviat un comunicat anunciant que els seus operaris han iniciat una anàlisi i estudis de les instal·lacions properes a la Torre Solsona, a Castellciutat. La companyia vol comprovar així si les estructures han causat la mort per electrocució de dues cigonyes i, en aquest cas, millorar-ne l'aïllament.

Els tècnics han començat a revisar els suports "per tal de garantir la protecció de l’avifauna". Una vegada s'hagi definit la reforma de la instal·lació, "s'incorporarà o substituirà els elements necessaris de la línia".

PEUSA ha fet constar que "les instal·lacions de la xarxa de distribució elèctrica compleixen la reglamentació aplicable en el moment de la seva posada en servei". Hi afegeixen, però que "malauradament aquest compliment no assegura que esporàdicament es puguin produir electrocucions d’aus en les línies aèries de mitja tensió". Per aquesta raó, l'empresa fa una revisió permanent de les instal·lacions situades en les zones més sensibles per l’avifauna, amb l’objectiu de garantir-ne la seguretat.

En aquest sentit, des de l'empresa elèctrica han mostrat la seva voluntat de col·laboració. Per això, han demanat a la població i a Aubèrria que se'ls mantingui informats "de qualsevol situació de risc o incident que es pugui produir" amb relació a les línies elèctriques.