Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Pirineu amb el Sàhara reactiva l'acollida d'infants a l'estiu

Pirineu amb el Sàhara reactiva l'acollida d'infants a l'estiu

L'ONG fa una crida a famílies que vulguin participar de l'activitat solidària. L'acció es fa per ajudar en l'atenció mèdica i per oferir una alternativa als menors en els mesos de més calor als camps de refugiats
Camp de refugiats sahraui
18/05/2017 11:53

Pirineu amb el Sàhara a fet una crida per sumar noves famílies que vulguin acollir infants sahrauis durant l'estiu. L'ONG vol tornar a potenciar aquesta activitat i per això està cercant la col·laboració de més llars disposades a participar d'aquesta acció solidària ja arrelada a l'Alt Urgell.

En una entrevista a RàdioSeu, el president de Pirineu amb el Sàhara, Miquel Colom, ha detallat que actualment es busca famílies per acollir infants d'entre 10 i 12 anys, tot i que la campanya també engloba nens i nenes de 8 i 9 anys. El període d'estada seria entre el començament del juliol i el començament del setembre.

Miquel Colom ha recordat que l'acollida es fa habitualment amb l'objectiu d'oferir als infants sahrauis una alternativa durant els mesos de més calor als camps de refugiats. En aquest sentit, i en un moment en què els refugiats estan de plena actualitat, Colom ha lamentat la davallada d'acollides que hi ha hagut per part de la societat urgellenca i catalana durant els darrers anys, i ha volgut recordar que bona part del poble sahraui està reclòs en nuclis aïllats des de fa dècades, amb escassetat d'aliments, aigua i electricitat, a causa de la marginació a què els sotmet el govern del Marroc. L'acollida també es fa per facilitar als infants atenció sanitària essencial abans del seu retorn a casa.

Les famílies es poden posar en contacte amb l'entitat abans del 31 de maig. Aquest termini s'estableix perquè, abans de l'acollida, cal seguir una sèrie de tràmits legals per garantir que es farà amb totes les condicions adients. El correu de contacte és pirineusahara@gmail.com.

L'Ajuntament de la Seu d'Urgell col·labora en l'acollida amb el pagament dels bitllets d'avió amb els quals els infants arriben a l'Alt Urgell.