Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Pktus de la Seu i Can Boix de Peramola, premiats al concurs Cartaví

Pktus de la Seu i Can Boix de Peramola, premiats al concurs Cartaví

Ambdós restaurants de l'Alt Urgell han rebut un diploma de finalista en reconeixement a la seva promoció dels vins catalans. Els guardons es van lliurar a Barcelona
Diploma del concurs Cartaví al restaurant Pktus
08/01/2016 14:10

El restaurant Pktus de la Seu d'Urgell i Can Boix de Peramola han estat premiats en la setena edició dels Premis Cartaví, el concurs anual que distingeix els establiments que excel·leixen en la promoció dels vins catalans. Els guardons es van lliurar el passat 2 de gener al Palau Reial de Pedralbes, a Barcelona.

Concretament, en l'apartat reservat a la demarcació de Lleida, el director i xef de Can Boix, Joan Pallarès, va recollir el diploma de finalista de la categoria A (restaurants amb menú superior a 35 euros), mentre que el sommelier urgellenc Fede Antona, responsable del Pktus, va rebre el diploma de finalista de la categoria B (menús de 15 a 35 euros). Els guanyadors provincials de les respectives categories han estat La Boscana, de Bellvís, i L'Estel de la Mercè, de Lleida; i els altres finalistes, Er Occitan de Bossòst, El Jardí de l'Alguaire, Cal Xirricló de Balaguer i La Guspira de Linyola.

Fede Antona ha rebut amb satisfacció aquest diploma i ha destacat l'aposta que fa el seu establiment per incloure a la carta vins de les denominacions d'origen catalanes i especialment de la més propera, la DO Costers del Segre, tot divulgant-ne la seva qualitat i situant els vins del país al costat d'altres denominacions de la resta de l'Estat.

El concurs Cartaví és promogut per l'Associació Vinícola Catalana, amb el suport de l'Institut Català del Vi, el Departament d'Agricultura de la Generalitat, l'Associació Catalana de Sommeliers i la Fundació per a la Investigació del Vi i la Nutrició (FIVIN). El president de l'AVC, Valentí Roqueta, ha agraït la tasca de tots els restaurants premiats i els ha definit com "els millors còmplices en la defensa dels nostres vins i els ambaixadors davant del consumidor final".

Els altres primers premis de demarcació han estat: a Tarragona, Les Moles d'Ulldecona i l'Hostal Sport de Falset; a Girona, el Cafè Europa d'Olot, l'Antaviana de Figueres i el Vicus de Pals; i a Barcelona, Ca l'Ignasi de Cantonigròs, L'Era d'Arenys de Munt i La Gurmeteria de Terrassa. En l'apartat reservat a la ciutat de Barcelona, s'ha premiat La Taverna del Clínic (categoria A) i La Llavor dels Orígens (categoria B).

Mostrar formulari de contacte