Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Pla pilot a la Seu per a la conciliació de la vida familiar i laboral

Pla pilot a la Seu per a la conciliació de la vida familiar i laboral

La capital urgellenca és una de les 11 poblacions catalanes on la Generalitat posa en marxa el projecte 'Minuts Menuts'
26/09/2007 17:43

La Seu d’Urgell ha estat una de les 11 poblacions catalanes escollida per la Secretaria de Polítiques Familiars i Drets de Ciutadania de la Generalitat per posar en marxa el projecte pilot 'Minuts Menuts'. Segons ha manifestat Teresa Casassas, regidora de polítiques d’igualtat de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell, "la iniciativa suposa una mesura més que recolzarà la vida familiar i contribuirà que aquesta sigui més de qualitat".

Teresa Casassas ha explicat que el nou centre 'Minuts Menuts' "pretén ser un espai de conciliació del temps personal i familiar que s’ofereix a les famílies amb infants de 0 a 3 anys, un servei de guarda per tal de poder donar resposta a aquelles necessitats no previstes o puntuals". El centre serà una opció per donar temps personal a les famílies i promoure hàbits de cura dels nadons mitjançant l’intercanvi d’experiències de les persones usuàries.

El projecte 'Minuts Menuts' es posarà en funcionament a partir del proper mes d’octubre. L’accés serà universal per a les famílies amb infants majors de 16 setmanes. L’entrada al servei per primera vegada requerirà la signatura, per part dels pares i mares, d’un document de compromís d’acceptació de la normativa interna de funcionament del centre, així com de la complementació d’una fitxa amb la informació necessària i relativa al nen o nena i altres dades d’interès. Les famílies hauran d’abonar 1 euro per hora.

L’horari d’obertura serà de dilluns a divendres de 12 a 14 hores i de 17 a 20 hores sense interrupció durant els períodes de vacances. L’infant podrà romandre com a màxim tres hores continuades al centre, i un màxim de 2 dies a la setmana. 'Minuts Menuts' desenvoluparà una programació d’activitats lúdiques i didàctiques diàries, ajustades a les edats dels infants. Les mares i pares dels nens i nenes hauran de portar els recanvis (roba, bolquers, etc.) que es puguin necessitar mentre es gaudeix del servei.

Casassas ha declarat que "el servei es durà a terme en un espai encara no especificat, però que estarà degudament aprovisionat amb material lúdico-educatiu i de cura, necessaris per garantir una atenció integral i de qualitat". Aquest espai comptarà, com a mínim, amb l'atenció de dues persones professionals.

El pla pilot d'aquesta iniciativa es porta a terme des de l’àrea de polítiques d’igualtat de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell, amb el suport de la Secretaria de Polítiques Familiars i Drets de Ciutadania del Departament d’acció Social i Ciutadania de la Generalitat de Catalunya i el Ministerio de Administraciones Públicas.