Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / El ple del Consell Comarcal de l'Alt Urgell aprova la relació de llocs de treball

El ple del Consell Comarcal de l'Alt Urgell aprova la relació de llocs de treball

L'ens alturgellenc també ha donat el vistiplau a la construcció d'un mirador a Sant Joan de l'Erm i la declaració com a Bé Cultural d'Interès Local (BCIL) de la Creu del Pal de Castellbò
Ple del Consell Comarcal de l'Alt Urgell
13/04/2018 18:50

El ple del Consell Comarcal de l'Alt Urgell (CCAU) ha aprovat per unanimitat aquest dijous un estudi sobre la relació dels llocs de treball de la institució. El document, consensuat amb els treballadors, serà ara un instrument de referència pel que fa a l'àmbit laboral de l'ens.

El president alturgellenc, Jesús Fierro, s'ha mostrat satisfet pel resultat i ha recordat que aquest estudi es podrà actualitzar cada any. Fierro ha agraït la feina feta per la gerència, la intervenció, la secretaria i els representants dels treballadors a l'hora de fer la diagnosi de la situació laboral actual i ha puntualitzat que, tot i que poques institucions el tenen, "serà bo tenir una anàlisi de cada lloc de treball, dels quals se n'ha detectat possibles millores", ha explicat.

L'aplicació del document implica la revisió d'algunes places, a més de novetats com la creació de figures de coordinació. Els canvis apuntats tindran repercussions econòmiques que s'assumiran de forma progressiva. "Cal buscar la fórmula per fer efectives les conclusions de l'estudi, malgrat que l'RSAL (Llei de Racionalització i Sostenibilitat de l'Administració Local) no permet incrementar la massa salarial", apunta Fierro.

Mirador a Sant Joan de l'Erm

El ple del CCAU també ha acceptat la cessió de la documentació tècnica i l'aprovació d'un projecte del Parc Natural de l'Alt Pirineu per construir un mirador elevat de fusta a Sant Joan de l'Erm. Aquesta iniciativa, que tindrà un cost de gairebé 55.000 euros, es finançarà a través del programa Camina Pirineus, que compta amb fons FEDER. Es preveu que les obres tinguin dues fases, la primera de les quals serà finalitzar una passera per a persones amb mobilitat reduïda.

En l'àmbit turístic, el CCAU també ha donat el vistiplau a una addenda econòmica del conveni per a la Ruta dels Oficis d'Ahir. Per al president comarcal, Jesús Fierro, la proposta Museus a la carta, iniciada recentment, haurà de servir per dinamitzar els municipis i aprofitar el potencial dels espais etnogràfics dispersos per l'Alt Urgell. "Aquesta proposta ja comença a tenir una repercussió positiva", ha afirmat.

Altres punts de l'ordre del dia

Altres punts de l'ordre del dia aprovats pel ple comarcal han estat el pla de contractació 2018, la modificació dels estatuts del Consorci GAL Alt Urgell-Cerdanya i l'adhesió a la central de compres de l'Associació Catalana de Municipis i Comarques. D'altra banda, s'ha donat compte del decret d'aprovació del pla pressupostari a mig termini 2019-2021.

Entre les qüestions que s'han exposat i aprovat, també hi ha la ratificació de la modificació del conveni Ateneu cooperatiu de l'Alt Pirineu-Xarxa d'Ateneus Cooperatius, la renovació del  conveni per a la realització d'actuacions vinculades a la recerca, conservació i difusió del patrimoni etnològic de Catalunya per al trienni 2018-2020 i la declaració com a Bé Cultural d'Interès Local (BCIL) de la Creu del Pal de Castellbò. Finalment, s'ha donat llum verda a l'aprovació de les bases d'ajuts de menjador escolar.