Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Ple en la celebració del 50è aniversari del Club Cadí Canoë-Kayak

Ple en la celebració del 50è aniversari del Club Cadí Canoë-Kayak

S'hi ha presentat el llibre 'Ones', que repassa la història del piragüisme a la Seu L'acte central de la commemoració s'ha dut a terme després de la inauguració de l'exposició 'Barques clàssiques' al Parc Olímpic del Segre
Cadí Ck - 50 anys
25/07/2014 22:06

La Sala de Sant Domènec de la Seu d'Urgell s'ha omplert de gom a gom aquest divendres amb motiu de la celebració del 50è aniversari del Club Cadí Canoë-Kayak. L'acte central de la commemoració s'ha dut a terme després de la inauguració de l'exposició 'Barques clàssiques' al Parc Olímpic del Segre, que es podrà veure fins al 31 d'agost.

La celebració ha comptat amb les intervencions del president d'Honor del Cadí CK, Josep Castellarnau; l'exdirector general d'Esports del Consejo Superior de Deportes i expresident de la Federació Espanyola de Piragüisme, Manuel Fonseca, i el president del Comitè d'Eslàlom de la Federació Internacional de Canoa, Jean Michel Prono. També hi ha estat present Ramon Ganyet, autor del llibre 'Ones. 50 anys de piragüisme a la Seu', del qual se n'ha fet la presentació. A més a més, s'ha pogut escoltar en un vídeo l'alcalde urgellenc, Albert Batalla, i el president del Cadí CK, Enric Balastegui, que no han pogut ser presents a l'acte.

En les parlaments, esquitxats de vivències i records, s'ha coincidit a assenyalar la vàlua de la recerca de l'excel.lència per part del club urgellenc així com l'esforç en el camí fet per convertir-se en una referència en el món del piragüisme.

Repàs a la història del piragüisme

El llibre 'Ones. 50 anys de piragüisme a la Seu d'Urgell', escrit per Ramon Ganyet, s'ha donat a conèixer públicament durant l'acte. L'obra, publicada per Edicions Salòria, repassa la història d'aquesta disciplina esportiva a la capital urgellenca, des de l'etapa inicial i el funcionament del Cadí CK quan es va gestar, fins a moments històrics com el Jocs Olímpics, els èxits esportius del Club i la realitat més actual. El seu autor, Ramon Ganyet, ha ressaltat la voluntat de destacar el vessant més local, "amb 30 entrevistes a persones vinculades a l'entitat, que aporten visions complementàries".

La publicació, que ha comptat amb la col.laboració de RàdioSeu, també recull el nom de més de 900 persones que han format part de l'eslàlom al municipi. "És una xifra que indica la sòlida presència d'aquest esport a casa nostra", ha indicat Ganyet. Les explicacions sobre el llibre també han anat precedides per la projecció d'un seguit d'imatges històriques.

Agraïment públic

Finalment, el Club ha aprofitat la celebració per expressar l'agraïment a algunes persones i institucions que han ajudat el piragüisme urgellenc en els darrers 50 anys. El llistat de reconeixements ha inclòs noms com Manel Vernet, Francesc Moles, Josep Maria Sala, Francesc Grau, Rafel Dòria, Manuel Duat, Isidre Domenjó, Vicens Vilarrubla, Nuri Vilarrubla, Anna Farnés, Susana Balastegui, Ramon Ganyet, Jesús Rodríguez Inclan, Jean Michel Prono, Francesc Ganyet i Montse Guiu, a més d'entitats com la Creu Roja i RàdioSeu.

També s'ha fet el lliurament de diferents guardons de record del cinquantenari a l'Ajuntament de la Seu d'Urgell, l'Ajuntament de Ribera d'Urgellet, la Diputació de Lleida, l'Arxiu Comarcal de l'Alt Urgell, la Societat Cooperativa Cadí, la Federació Catalana de Piragüisme, la Real Federación Española de Piragüismo, el Consell Català de l'Esport, Manuel Fonseca de la Llave i Josep Castellarnau 

Galeria d'imatges de la celebració dels 50 anys del Cadí CK

Galeria d'imatgs de la inauguració de l'exposició 'Barques clàssiques'