Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Poc més del 20 per cent dels ajuntaments de Catalunya disposen de mapa municipal

Poc més del 20 per cent dels ajuntaments de Catalunya disposen de mapa municipal

Aquest 2015 es disposarà de tots els documents de replantejament dels municipis catalans a escala 1:5000, segons s'ha explicat en una jornada a Tremp
Jaume Massó, cap de la Unitat de Delimitació Territorial de l'ICGC ha realitzat la ponència inaugural de les Jornades
22/10/2015 19:15

Només el 22,5% dels ajuntaments catalans, un total de 213, disposen de Mapa Municipal, segons les dades fetes públiques en el transcurs de la primera Jornada tècnica de delimitació municipal que s'ha dut a terme aquest dijous a Tremp.

El terme municipal és, segons la legislació, l'àmbit territorial on els ajuntaments exerceixen les seves competències i, per tant, disposar de la seva delimitació precisa és imprescindible per a una correcta gestió i planificació. En aquest sentit, el cap de la Unitat de Delimitació Territorial de l'Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya (ICGC), Jaume Massó, ha explicat que tenir un mapa actualitzat pot ajudar els consistoris a gestionar correctament el seu territori i evitar conflictes de planejament urbanístic amb els veïns.

Actualment es disposa del 98,8% dels documents de replantejament dels municipis catalans a escala 1:5000, i només manquen algunes línies limítrofes amb municipis d'Osca, que es completaran aquest 2015. Els informes inclouen la definició sobre cartografia de les coordenades de situació de les fites de terme i de les línies de límit, tal com es van descriure en les actes de reconeixement de l'Institut Geogràfic (IG) i de l'Estat Major de l'Exèrcit a principis del segle XX. Els documents de replantejament elaborats per l’ICGC són els que majoritàriament es fan servir per a les delimitacions dels termes municipals.

L'ICGC, a més de col·laborar en els diversos tràmits a superar per cada ajuntament fins a disposar del Mapa, treballa amb el Departament de Governació i Relacions Institucionals des de l'any 2005 en la recuperació dels límits municipals històrics, elaborant els anomenats documents de replantejament.