Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Política Territorial vol millorar el transport públic comarcal a l'Alt Pirineu

Política Territorial vol millorar el transport públic comarcal a l'Alt Pirineu

A l'Alt Urgell, es reforçarà les connexions dels nuclis aïllats amb els principals: la Seu, Organyà i Oliana. També s'han signat convenis per als dos Pallars i l'Alta Ribagorça
Transport a la demanda - Signatura
28/11/2007 17:44

El director general del Transport Terrestre, Manel Villalante, ha signat avui, a Talarn, quatre convenis amb els presidents dels consells comarcals de l'Alt Urgell, l'Alta Ribagorça, el Pallars Jussà i el Pallars Sobirà per tal d'impulsar el transport públic en aquestes comarques.

A l'Alt Urgell, concretament, entren en aquest pla dinou rutes, de les quals nou connecten pobles de la comarca amb la capital comarcal, la Seu. Són les que parteixen de Bescaran, Albet, Ars, Arduix, els Castells, els Arenys-Querforadat, Ansovell, Vilanova de Banat, Ossera i Calvinyà. Amb destí a Organyà, es preveu serveis des de l'Alzina, Cabó, i Montanissell. I amb destí a Oliana, des de Serinyana, Peramola i Coll de Nargó. Finalment, també s'inclou la línia Ossera-Tuixent i les connexions de la Seu amb Puigcerdà i amb Sort.

Majoritàriament, aquest serà un transport a la demanda, en la que l'usuari podrà sol·licitar el servei amb antelació. Amb aquest conveni, el DPTOP dota als consells comarcals amb 350.000 euros per tal millorar el transport a les zones de baixa densitat de població de manera que es pugui garantir una millor comunicació dels habitants de nuclis de població petits amb els centres urbans.

El DPTOP ha desenvolupat els darrers anys una sèrie d'accions a les comarques de muntanya per tal de millorar la xarxa de transport públic de viatgers en aquestes zones de muntanya. El DPTOP té en marxa aquest programa de viatgers per carretera a les comarques de muntanya que pretén millorar les comunicacions existents a través dels serveis de transport públic de viatgers a l'Alt Urgell, l'Alta Ribagorça, el Pallars Jussà i el Pallars Sobirà, entre d'altres comarques de muntanya.

El conveni permet que una bona part dels habitants, que resideixen a petits nuclis d'aquestes quatre comarques, puguin beneficiar-se d'un servei de transport amb vehicles i tipologies de servei adaptades a la demanda. El nombre de rutes que operen actualment gràcies a aquests convenis és de 61, amb més de 16.000 expedicions l'any i de gairebé 500.000 quilòmetres realitzats. El nombre de passatgers transportats és de gairebé 85.000. Les rutes es desenvolupen en zones de baixa densitat de població mitjançant serveis programats o a la demanda, amb utilització freqüent de vehicles tipus taxi o similars.

Els consells comarcals assumeixen el compromís de promoure entre els veïns de la comarca l'ús d'aquests transports mentre que el DPTOP és l'encarregat d'autoritzar aquesta prestació.