Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Politica Territorial concedeix 1,5 milions per a la modernització d'estacions d'esquí

Politica Territorial concedeix 1,5 milions per a la modernització d'estacions d'esquí

Es prioritzarà la renovació de remuntadors i canons de neu
05/12/2007 18:04

El conseller de Política Territorial i Obres Públiques (PTOP), Joaquim Nadal,ha anunciat l’adjudicació d’1,5 milions d’euros en ajuts a les estacions d’esquí per a renovar els canons de neu i les instal•lacions de transport per cable. Així, s’impulsa la modernització de les estacions de muntanya i es garanteix l’existència i la qualitat dels elements bàsics per al seu funcionament, com són la neu i la mobilitat dels esquiadors.

Aquests ajuts s’emmarquen en les línies de treball fixades pel Pla director de les estacions de muntanya, aprovat pel Govern el maig de 2006. Els objectius del Pla són impulsar les activitats turístiques de neu i de muntanya, aportar un marc regulador clar i estable, millorar la competitivitat del sector i ordenar els ajuts públics.

Per assolir aquestes fites, el Pla preveu diferents estratègies, que es desenvolupen mitjançant programes. Totes aquestes estratègies tenen, segons el departament, “la voluntat última d’impulsar un model equilibrat d’utilització permanent de la muntanya, conciliar la preservació dels valor naturals amb les activitats d’oci i aconseguir que la riquesa i l’augment de l’ocupació que generen les estacions d’esquí repercuteixin en les comarques que les acullen”.

En compliment del Pla director, el DPTOP va obrir ja una línia de crèdit de 40 MEUR de l’Institut Català de Finances (ICF) amb els objectius de millorar les dotacions hoteleres, els sistemes de remuntadors i generar noves activitats, entre d’altres.

Igualment, s’ha iniciat l’aplicació de diverses línies d’inversions per a la millora dels accessos i els ajuts per al manteniment de la xarxa viària, com també s’ha impulsat els treballs preparatoris per a l’aplicació d’un forfet conjunt de totes les estacions catalanes. Aquesta novetat es podria assajar la temporada 2008-09.

Finalment, el Govern està impulsant la constitució de l’Ens Català de les Estacions de Muntanya, consorci integrat per l’administració de la Generalitat i l’Associació Catalana d’Estacions de Muntanya.

Amb la concessió dels ajuts que es deriven d’aquest programa es pretén reduir la incertesa pel que fa a la disponibilitat d’un gruix de neu adequat per a la pràctica de l’esquí, millorar l’eficiència energètica dels canons de neu i garantir l’accessibilitat per cable dels esquiadors a l’estació.