Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Premis per a formatgeries del Pirineu als World Cheese Awards

Premis per a formatgeries del Pirineu als World Cheese Awards

El jurat del prestigiós certamen ha guardonat enguany el Formatge Baridà, el Castell-llebre, el Neu del Cadí i tres formatges de Casa Mateu. La valoració es va fer el mes passat a Londres
Formatges premiats als World Cheese Awards 2017
27/12/2017 13:30

Quatre formatgeries de l'Alt Pirineu han rebut diversos reconeixements en els premis internacionals World Cheese Awards, que van celebrar-se el passat 17 de novembre a Londres. El jurat d’aquest prestigiós certamen, format per més de dos-cents cinquanta experts, va valorar la crosta, el cos, la tonalitat, la textura, la consistència i el gust en les modalitats dels formatge participants.

Entre els guardonats d'enguany hi ha el Formatge Baridà, de la Formatgeria Baridà (Bar), que va rebre una medalla d'or, i el Castell-llebre, elaborat per Fermí Tordesillas (Peramola), que va sumar una medalla de plata. Una altra formatgeria pirinenca, Casa Mateu (Surp), va aconseguir tres premis més amb el Serrat de Casa Mateu (plata), el Tou de Cabra (bronze) i el Tou de Casa Mateu (bronze).

També el formatge Neu del Cadí, de la Cooperativa Cadí (la Seu d'Urgell) ha estat premiat amb la medalla de bronze en la darrera edició del concurs mundial de formatges. L'empresa urgellenca ha destacat en un comunicat que aquest guardó és "un reconeixement a totes i cadascuna de les persones que fan possible seguir elaborant productes de la més alta qualitat". Així mateix, Cadí ha valorat "el gran equip i família" que formen els socis-ramaders, els empleats, els proveïdors, els clients i els consumidors, a més de subratllar que s'ha premiat "la bona feina, la professionalitat, l'esforç i la dedicació de tots plegats".

Els World Cheese Awards han valorat més de 3.000 formatgers i han tornat a aplegar els principals productors formatgers del món.

Llistat de guardonats dels World Cheese Awards 2017