Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Preocupació a l'Alt Urgell per la cancel·lació de reserves a causa de la COVID-19

Preocupació a l'Alt Urgell per la cancel·lació de reserves a causa de la COVID-19

L'alcalde de la Seu, Jordi Fàbrega, demana a Meritxell Budó que el Govern trameti el missatge que ara per ara l'Alt Pirineu és un territori "segur". A la petició s'hi suma la presidenta del Consell Comarcal, Josefina Lladós, que lamenta que molts visitants identifiquen la regió pirinenca amb Lleida
Visita de Meritxell Budó a l'Ajuntament de la Seu d'Urgell
15/07/2020 14:55

La consellera de la Presidència i portaveu del Govern de la Generalitat de Catalunya, Meritxell Budó, ha fet aquest dimecres una breu visita a l’Ajuntament de la Seu d’Urgell, on ha estat rebuda per l’alcalde de la ciutat, Jordi Fàbrega; el vicealcalde Francesc Viaplana; la tinent d'alcalde de Desenvolupament local i ocupació, Mireia Font, i el tinent d’alcalde de Cultura, Carlos Guàrdia.

En la trobada, Jordi Fàbrega ha volgut agrair a Budó la recent signatura del conveni marc de col·laboració per a desenvolupar el Grau en Ciències de la l’Activitat Física i l’Esport de la Universitat de Lleida (INEFC-Pirineus) a la Seu d’Urgell, que s’implantarà el curs 2021-2022. Així mateix, l’alcalde urgellenc li ha fet arribar el neguit del sector turístic de la Seu d'Urgell, l’Alt Urgell i el Pirineu sobre l’actual situació sanitària del Segrià "que està afectant de manera negativa les reserves d’allotjament al territori".

En aquest punt, Jordi Fàbrega ha volgut deixar constància que “les cancel·lacions que s’estan produint no són de persones que no puguin sortir de casa perquè es trobin en confinament, sinó perquè identifiquen el Pirineu amb Lleida, tot i que el nostre territori pertany a la Regió Sanitària de l’Alt Pirineu i Aran, i no a la Regió Sanitària de Lleida”. Així, l’alcalde urgellenc ha recordat que “la desescalada al Pirineu ha estat diferent respecte a d’altres regions sanitàries i, a dia d’avui, no es viu la mateixa situació que a l’àrea metropolitana de Barcelona o Lleida, ja que al Pirineu hi ha poca casos de COVID-19 i es té grans espais oberts i de natura, a més de poca densitat de població, característiques que permeten controlar molt millor la pandèmia”.

Fàbrega ha demanat a la consellera de la Presidència que el Govern faci arribar el missatge que “avui per avui, el Pirineu és un territori segur, on el risc de contagi és molt més baix que en d’altres territoris del país, i que caldria que tothom ho tingués en compte a l’hora de buscar un lloc per passar-hi les vacances o un cap de setmana". I ha afegit: "El Pirineu, i òbviament l’Alt Urgell i la Seu, són territoris segurs per descansar amb tranquil·litat”.

Descoberta de l'Alt Urgell

També la presidenta del Consell Comarcal de l'Alt Urgell, Josefina Lladós, ha reivindicat aquest dimecres el potencial turístic del Pirineu i ha fet una crida a distingir clarament entre les regions sanitàries de l'Alt Pirineu i Aran i de Lleida. Lladós ha assenyalat que cal fer pedagogia a nivell polític i de mitjans de comunicació per conscienciar que la demarcació lleidatana és molt extensa i que existeixen moltes diferències entre la plana i la muntanya.

La nova presidenta comarcal també ha incidit en el fet que l'Alt Urgell és un destí "segur", malgrat que ha insistit en la importància de seguir sempre les mesures preventives per evitar contagis de la COVID-19.

En aquest sentit, la consellera Budó ha expressat la voluntat d'enviar un missatge "en positiu", ja que el Pirineu no es troba en la mateixa situació epidemiològica que altres regions "i això és important que la gent ho conegui per poder salvar la campanya de turisme, tot i que és un estiu diferent". Tanmateix, la portaveu del Govern també ha apuntat al fet que "ningú se salva del risc de patir un brot" i ha apel·lat a la responsabilitat de tothom per prevenir la propagació de la malaltia.

Vídeo ‘La Seu et sorprendrà’

Val a dir que recentment Turisme Seu ha posat en marxa una nova campanya turística a través de les xarxes socials per reafirmar que la Seu d’Urgell i comarca com una destinació turística privilegiada i de proximitat, que ofereix la màxima seguretat per a visitants i turistes.

La campanya té un vídeo de dos minuts i escaig de durada, elaborat a partir d’11 càpsules temàtiques que s’han aglutinat per a poder mostrar una bona part de les possibilitats que ofereix el territori a visitants i turistes, que van des de la pràctica d’esports a la natura, visites al patrimoni cultural, gastronomia i allotjaments rurals i hotels per descansar.