Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Presentació a Canillo del recull dels IX Col·loquis Transpirinencs

Presentació a Canillo del recull dels IX Col·loquis Transpirinencs

La revista 'Ibix' recopila els treballs d'autors de la darrera edició, entre els quals hi ha els membres de l'IECAU Climent Miró, Oliver Vergés i Lluís Obiols. L'acte serà aquest divendres a les 6 de la tarda al Palau de Gel
Palau de Gel de Canillo
13/03/2017 19:40

Aquest divendres vinent, dia 17, es farà la presentació a Andorra de la revista "Ibix", que recull les aportacions als IX Col·loquis d'Estudis Transpirinencs. L'acte serà a les 6 de la tarda al recinte del Palau de Gel, a Canillo.

Sota el títol 'Contraban d'idees. Contagi, innovació i dissidència a través dels Pirineus', als Col·loquis també s'hi va presentar comunicacions de membres de l'Institut d'Estudis Comarcals de l'Alt Urgell, que ara també estan inclosos en aquest volum. Concretament Climent Miró i Tuset hi aporta l'estudi "L'adopcionisme, una excusa de domini polític i cultural dels carolingis sobre Septimània i la Marca Hispànica. El cas d'Urgell, 788-798". Oliver Vergés Pons hi ofereix el treball "De la guerra territorial a la guerra religiosa. Els contactes transpirinencs entre Urgell i Roma i l'arribada de la idea de croada al món urgellenc del segle XI". I Lluís Obiols Perearnau hi escriu sobre "La vall de Querol al segle XVI: persones, mercaderies, idees i conflictes".

Presentació de la desena edició

L'acte el presentaran Josep Mandicó, cònsol major de Canillo; Lluís Puig, director general de Cultura Popular, Associacionisme i Acció Culturals de la Generalitat de Catalunya i president de l’Institut Ramon Muntaner; Àngels Mach, presidenta de la Societat Andorrana de Ciències, i Antoni Llagostera, president del Centre d’Estudis Comarcals del Ripollès. També es presentarà la desena edició d’aquests col·loquis, que es realitzaran els dies 29 i 30 de setembre i 1 d'octubre de 2017 a Queralbs, amb el títol 'L’aprofitament dels recursos naturals als Pirineus'.