Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Presentació a la Seu de la cooperativa Biolord, de productors de poma ecològica de muntanya

Presentació a la Seu de la cooperativa Biolord, de productors de poma ecològica de muntanya

L'acte tindrà lloc divendres vinent, a les 7 de la tarda, a l'Espai Ermengol, en el marc de la Fira de Productes Ecològics del Pirineu
Presentació de Biolord a la Seu
11/10/2017 19:40

La cooperativa Biolord es presenta aquest divendres a la Seu d'Urgell, en el marc de la Fira de Productes Ecològics del Pirineu. L'acte tindrà lloc a les 7 de la tarda a l'Espai Ermengol (carrer Major, 8) i comptarà amb la participació de Jordi Pont, productor soci de Biolord; Jordi Garcia, director del Parc Natural del Cadí-Moixeró, i Núria Fontanet, dinamitzadora de producció agrària ecològica de l'Alt Urgell i la Cerdanya.

La cooperativa Biolord, creada recentment, aposta per tornar a fer viable el treball de la terra a les zones de muntanya per mitjà del cultiu de poma ecològica d'alta qualitat. Per això, vol potenciar la marca Biolord com a referent de la poma de muntanya a les botigues de Catalunya i el Pirineu. L'objectiu de la cooperativa és tancar tot el cercle: produir, comercialitzar i en cas de ser necessari manufacturar. El projecte, que reivindica la pagesia com a valor fonamental de l'economia local, compta amb socis del Solsonès, la Cerdanya, el Berguedà i el Pallars Sobirà, que treballen amb varietats adaptades a l'entorn per oferir un producte exclusiu i de màxima qualitat.

Segons indiquen des de Biolord, la poma de muntanya s'està postulant com una via per tal de tornar a fer rendible l'agricultura al Pirineu, davant la situació d'estancament que fa anys que viu el sector. Aquest cultiu, originàriament de muntanya, s'adapta perfectament a les característiques climàtiques i orogràfiques del territori, que condicionen altament l'activitat agrícola. Els contrastos tèrmics entre el dia i la nit donen a les pomes un gust, una textura, un color i una aroma excepcionals, a la vegada que estalvien tractaments que sí que s'han de fer en zones de plana. A la vegada, aquest cultiu intensiu no requereix de grans superfícies de terreny per ser rendible, cosa que encaixa perfectament amb l'orografia del Pirineu català, caracteritzat per les parcel·les petites i amb desnivell.