Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Presentació divendres a la Seu de l'antologia 'Poetes de Ponent'

Presentació divendres a la Seu de l'antologia 'Poetes de Ponent'

L'acte, que es farà a la Biblioteca Sant Agustí, comptarà amb la participació de l'escriptor alturgellenc Joan Graell, que és present en el llibre. L'obra, de Pagès Editors, l'han editat Jaume Pont i Jordi Pàmias. Diumenge se celebra a Puigcerdà la 22a edició de la Trobada de Poesia
Portada de l'obra 'Poetes de Ponent'
04/07/2019 12:50

El poeta alturgellenc Joan Graell participarà aquest divendres, 5 de juliol, a dos quarts de vuit del vespre, a la Biblioteca Sant Agustí, en la presentació de l'antologia 'Poetes de Ponent', de Pagès Editors. A l'acte també hi assistiran Jaume Invernon, Josep Borrell i Josep Vallverdú.

L'obra, editada per Jaume Pont i Jordi Pàmias, inclou poemes d'autors contemporanis i d'escriptors de diverses generacions, partint de la Renaixença. Entre els 74 noms que conformen l'antologia també s'hi pot trobar Josep Espunyes i Teresa Colom, a més del sacerdot de Fígols d'Organyà Josep Grau i Colell (1937-1995), que actualment dóna nom al guardó de poesia dels Premis Homilies.

D'altra banda, l'obra inclou diversos autors que van més enllà del seu àmbit territorial i ja tenen un espai propi en el conjunt de la literatura catalana. És el cas de Joan Margarit, Manuel de Pedrolo, Maria Mercè Marçal, Enric Crous, Josep Vallverdú, Carles Hac Mor i la poeta i cantant Meritxell Gené.

Els coordinadors de l'antologia consideren que "no hi ha adscripcions territorials per a la literatura, perquè pertany, sempre i tota, a la llengua en què és escrita". La publicació vol “configurar una panoràmica oberta, de caràcter històric, eclèctic i de qualitat” que "no és una suma de veus, sinó una estructura que dibuixa èpoques, estils, tendències, idees, temes i marques expressives i diverses".

Trobada de la Poesia a Puigcerdà

D'altra banda, aquest diumenge, 7 de juliol, a les cinc de la tarda, el Casino Ceretà acollirà una nova edició de la Trobada de la Poesia de Puigcerdà, en el marc de la Setmana Cultural del Roser. Autors d'arreu de Catalunya participaran en aquest esdeveniment. L'entrada serà gratuïta.

El promotor de l'acte, Josep Maria Comas, destaca la consolidació en el calendari d'aquesta proposta sobre poesia, que fa 22 anys que s'organitza. L'objectiu és que cada cop s'hi sumin més joves interessats en aquest àmbit literari.