Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Presentació a la Seu del llibre 'Dona i crisi'

Presentació a la Seu del llibre 'Dona i crisi'

Ada Hoste, membre d'Endavant-OSAN, explicarà el document aquest dissabte a les 7 de la tarda a l'Ateneu Alt Urgell. L'activitat forma part del primer Cicle Feminista
Presentació del llibre 'Dona i crisi'
31/03/2016 17:37

El col·lectiu de l'Esquerra Independentista de l'Alt Urgell (Arran, Endavant i CUP), dins dels actes del primer Cicle Feminista, presentarà aquest dissabte a les 7 de la tarda, a l'Ateneu Alt Urgell, el llibre "Dona i Crisi". L'acte anirà a càrrec d'Ada Hoste, membre d'Endavant-OSAN, organització que ha elaborat l'obra.

El llibre parteix de la base que es viu "en una societat patriarcal, on el capitalisme responsable d'aquesta actual crisi socioeconòmica perpetua les desigualtats socials i de gènere, vetllant per mantenir aquesta dominació dels homes sobre les dones i que condiciona en tots els àmbits". Des d'Endavant consideren que el sistema "relega les dones a l'àmbit domèstic i hi projecta les tasques de cura i d’atenció a les persones, la cura de la infància, de la vellesa i de les persones malaltes i dependents". També consideren que això "condiciona socialment la sexualitat, fets que garanteixen la continuïtats de l'ordre de valors establerts per raó de gènere, establint-se com a mecanisme de control i de poder sobre les dones en tots els aspectes de la quotidianitat".

L'últim acte d'aquest Cicle Feminista serà el 16 d'abril amb una jornada de teatre, sopar popular i un debat "només per a dones" per valorar "la necessitat de l'autoorganització i de prendre consciencia d'aquests rols de gènere socialment assumits".