Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Presentació a la Seu d'Urgell del llibre 'Perseguint la llibertat', de Jaume Muñoz Jofre

Presentació a la Seu d'Urgell del llibre 'Perseguint la llibertat', de Jaume Muñoz Jofre

L'acte tindrà lloc aquest dissabte, 30 de novembre, a les set del vespre, a l'Ateneu Alt Urgell. L'assaig ressegueix la història de la construcció de l'espai socialista a Catalunya del 1945 al 1982
Portada del llibre 'Perseguint la llibertat', de Jaume Muñoz Jofre
29/11/2019 17:35

L'Ateneu Alt Urgell acollirà aquest dissabte, 30 de novembre, a les set del vespre, la presentació del llibre 'Perseguint la llibertat. La construcció de l'espai socialista a Catalunya, 1945-1982', publicat per L'Avenç. L'acte comptarà amb la presència de l'autor de l'obra, Jaume Muñoz.

'Perseguint la llibertat' és un assaig d’història que, lluny d’una visió militant, ressegueix l'evolució de la construcció de l’espai socialista a Catalunya des de la postguerra fins a l’arribada del PSOE al govern d’Espanya l’any 1982. La primera part del llibre analitza el període de resistència del socialisme català, quan es combat el franquisme i es persegueixen utopies des d’un ventall ampli d’opcions socialistes. La segona part estudia la unitat del socialisme a Catalunya a partir de la confluència de grups diversos, una unitat que es precipita per fer front a les eleccions del 15 de juny de 1977 i que culmina, l’any següent, en el congrés d’unitat socialista que dóna lloc al PSC (PSC-PSOE). El llibre estudia també el paper del grup parlamentari del Socialistes de Catalunya en els debats crucials de la Transició, com la redacció de la Constitució i l’aprovació de la reforma fiscal.

Fruit d’un exhaustiu treball de recerca, aquest llibre ofereix una visió global i documentada sobre mig segle d’història del socialisme a Catalunya, de 1945 a 1982. Aquesta és una història de l’antifranquisme i la Transició que aporta moltes claus, amb la qüestió de l’autonomia com a rerefons, per entendre el desenvolupament posterior del PSC.