Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Presentació del Fòrum Social de l'Alt Urgell

Presentació del Fòrum Social de l'Alt Urgell

Col·lectius de l'esquerra alternativa impulsen conjuntament un cicle de xerrades al llarg dels propers dos mesos, que culminaran amb la Trobada Social, el 17 de juny
Acte de la Plataforma Suport Refugiades Alt Urgell
27/04/2017 13:05

Aquest divendres al vespre es presentarà, al Parc del Cadí, el Fòrum Social de l'Alt Urgell, un òrgan impulsat per diversos col·lectius i persones de l'esquerra alternativa a la comarca que "comparteixen objectius" i que volen impulsar un cicle de xerrades a la Seu i a la comarca.

Els impulsors del Fòrum són Arran Alt Urgell, l'Assemblea d’Estudiants de l’Institut Joan Brudieu, el Col·lectiu de Dones Feministes, la CUP Alt Urgell, Endavant, la PAH Alt Urgell, la Plataforma Suport Refugiades i la Xarxa de Suport Mutu.

Segons expliquen aquests col·lectius, el seu objectiu és "entendre com afecten a les veïnes de la Seu i l’Alt Urgell les polítiques neoliberals que es decideixen als centres de poder econòmic". Les xerrades giraran "al voltant de les persones refugiades i el paper de la UE, l’explotació de la dona, l’augment de la misèria, política agrària, les privatitzacions i el desmantellament dels serveis públics o la submissió de l’educació als criteris mercantilistes entre altres". El cicle culminarà el 17 de juny amb la Primera Trobada Social de l’Alt Urgell.

En aquest sentit, el grup es presenta amb un manifest en què volen mostrar el rebuig a "guerres imperialistes pel control de recursos, tancament de fronteres, saqueig de les arques públiques per salvar bancs i grans empreses, desnonaments, retallades, privatitzacions, foment del patriarcat a través de polítiques reaccionàries, augment de la pobresa i la precarietat laboral, al mateix temps que augmenten els beneficis de les grans corporacions, canvi climàtic i destrucció del territori". Una "llarga llista" que els porta a concloure "que l’actual sistema socioeconòmic no serveix a la humanitat".

Els responsables del Fòrum Social detallen que provenen "del moviment estudiantil, feminista i juvenil, del moviment de solidaritat amb les refugiades, de les xarxes de suport mutu i de la militància transformadora", i conclouen que "cadascuna de les problemàtiques tenen la mateixa arrel en el sistema capitalista", per la qual cosa han decidit fer aquesta iniciativa conjunta.