Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Presentació del llibre 'Guia dels ocells d'Andorra', de Jordi Nicolau i Clara Pladevall

Presentació del llibre 'Guia dels ocells d'Andorra', de Jordi Nicolau i Clara Pladevall

L'acte està previst aquest dimecres, 4 de juliol, a la Biblioteca Nacional d’Andorra. L'obra forma part de la col·lecció de monografies del CENMA
Guia dels ocells d'Andorra
04/07/2018 17:37

La Biblioteca Nacional d'Andorra-Casa Bauró acull aquest dimecres, a les set del vespre, la presentació del llibre Guia dels ocells d’Andorra, dels autors Jordi Nicolau i Clara Pladevall. L'obra forma part de la col·lecció de monografies del Centre d'Estudis de la Neu i de la Muntanya d'Andorra (CENMA).

La nova monografia recull un primer bloc introductori per familiaritzar el lector amb els ocells i l’entorn on han estat estudiades les aus, en aquest cas Andorra. En un segon bloc es presenten 126 fitxes d'espècies que es poden observar al Principat. Cada fitxa identifica un ocell amb el seu nom comú i el nom científic, i hi apareix un dibuix que en facilita el reconeixement, a càrrec de l'artista Toni Llobet. L'objectiu és que el lector pugui trobar més eines per identificar els ocells al camp, conèixer la seva situació a Andorra (si hi nidifica, si és migrador o hivernant), quins hàbitats prefereix i la seva distribució al país, entre d'altres.

El nou llibre suposa una actualització del coneixement de les aus a Andorra, que se sintetitza en una llista patró dels ocells, en què s’indiquen aspectes com el nivell de protecció, la categoria d’amenaça segons criteris de Llista Vermella, la situació en què són presents al Principat (migrants, hivernants, accidentals) o l’abundància estimada de parelles que hi nidifiquen.

D’altra banda, la guia incorpora aspectes que poden facilitar el contacte dels ocells amb els seus observadors, amb apartats per aprendre a identificar un ocell o detalls sobre la probabilitat de detecció de l’espècie, en quins hàbitats es troba o en quins indrets es pot veure, entre altres.