Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Presentació del llibre 'Les veus dels arbres', de Pepa Tort i Adriana Olsina

Presentació del llibre 'Les veus dels arbres', de Pepa Tort i Adriana Olsina

Es tracta d'una obra amb un contingut fotogràfic atractiu i original que recull les veus de 89 arbres i arbredes de les comarques de la Cerdanya i l'Alt Urgell
Presentació de 'Les veus dels arbres' a la Seu d'Urgell
10/04/2018 14:04

L'escriptora Pepa Tort i la fotògrafa Adriana Olsina presentaran aquest divendres, 13 d'abril, a les 19.30 hores, a la Biblioteca Sant Agustí de la Seu d'Urgell, el llibre Les veus dels arbres, una obra amb un contingut fotogràfic atractiu i original que recull les veus de 89 arbres i arbredes de les comarques de la Cerdanya i l'Alt Urgell, en l'àrea situada entre la Seu d'Urgell i Puigcerdà. La presentació de l'obra anirà a càrrec de la historiadora Sol Gasch.

El llibre està il·lustrat amb fotografies atractives i originals d'arbres excepcionals per la seva monumentalitat que acompanyen als textos i amplifiquen el seu contingut. L'obra s'ha gestat al llarg de quatre anys de recerca, gràcies a la col·laboració de propietaris, guardes forestals, pagesos i altres persones que han ajudat a localitzar els arbres i a conèixer algunes de les històries del seu entorn ambiental, cultural i històric.

Biografies

L'autora, Pepa Tort i Arnau, és biòloga de formació. Va fer recerca en ecologia d'aigües dolces amb l'eminent ecòleg Ramón Margalef. Ha treballat en laboratoris d'anàlisi d'aigües, en educació ambiental, gestió de residus i en la producció de continguts d'exposicions temàtiques sobre temes ambientals (Pavelló del Medio Ambiente de l'EXPO'92, "Estimada Terra" patrocinada per la UNESCO i "Homo ecologicus" per a la Fundació Miró). Actualment té un restaurant, Cal Lliuret, a Travesseres (Cerdanya).

Adriana Olsina, és una fotògrafa especialitzada en paisatge i reportatge. Treballa com a professora a l'Institut d'Estudis Fotogràfics de Catalunya (IEFC) i col·labora a les revistes "Descobrir Catalunya" i "El Mundo de los Pirineos".