Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Presentació pública a la Seu de l'esdeveniment 'Territori Special'

Presentació pública a la Seu de l'esdeveniment 'Territori Special'

L'acte tindrà lloc el pròxim dimarts, 10 d’octubre, a les 20 hores, a la Sala de Sant Domènec. La iniciativa obre el camí vers els Jocs Special Olympics 2018
Presentació pública de 'Territori Special'
06/10/2017 18:28

La Seu d’Urgell inicia el camí cap als Jocs Special Olympics 2018 amb la presentació pública de l'esdeveniment 'Territori Special'. L'acte serà obert a tothom i es durà a terme dimarts vinent, 10 d'octubre, a les vuit del vespre, a la sala Sant Domènec.

La tinent d’alcalde d’Atenció a les Persones del Ajuntament urgellenc, Anna Vives, explica que l'objectiu final serà donar a conèixer el programa i el funcionament d'aquesta iniciativa esportiva i, sobretot, "explicar a les persones que hi estiguin interessades com poden prendre part, gaudir i emocionar-se amb aquesta experiència", que promou el consistori, Special Olympics Catalunya i la Federació ACELL".

L’acte comptarà amb la presència de Sergi Grimau, president d’Special Olympics Catalunya; Marina Gómez, presidenta de la Federació Catalana d’Esports per a Persones amb Discapacitat Intel·lectual (ACELL), i Àlex Angosto, gerent de la Federació ACELL. També hi assistiran l’alcalde de la Seu d’Urgell, Albert Batalla, i la tinent d’alcalde d’Atenció a les Persones, Anna Vives, a més d'un esportista del Taller Claror i la palista urgellenca Núria Vilarrubla, la voluntària número 1 de l'esdeveniment esportiu.

Competicions i exhibicions esportives

El Territori Special, que organitzaran conjuntament a la Seu d’Urgell i Andorra la Vella el 21 i 22 d’octubre, concentra en un cap de setmana diferents campionats de Catalunya per a persones amb discapacitat intel·lectual i altres activitats paral·leles, com ara exhibicions esportives o el programa Young Athletes, destinat als petits esportistes dels Special Olympics.

La intenció de l'esdeveniment és "reunir el màxim nombre d’esportistes amb discapacitat intel·lectual i ser el moviment de referència de l’esport adaptat".

Projecció internacional

Cal destacar que Territori Special és una competició d’àmbit nacional però amb projecció internacional. La proposta compta amb la presència d’esportistes catalans, de comunitats autònomes i també de països estrangers. En aquesta edició, tret de sortida per als Jocs Special Olympics de 2018, es faran campionats de cinc modalitats esportives diferents. A la Seu d’Urgell hi tindran lloc les proves de petanca, bàdminton i ciclisme, mentre que Andorra la Vella acollirà les proves d’atletisme i futbol sala.

En total, el Territori Special aplegarà prop de 600 esportistes, gairebé un centenar de tècnics i personal d’organització. Caldrà la participació d’uns 160 voluntaris que donaran suport als tècnics, duran a terme tasques d’administració, acompanyament d’esportistes, fotografia, premsa, control d’accessos i d’altres funcions.

Calendari de competicions

El calendari de les competicions esportives es concentrarà entre dissabte a la tarda i diumenge al matí. Les proves es concentraran a la zona esportiva de la Seu d’Urgell. El bàdminton es farà al Poliesportiu Municipal, la petanca a l’espai de terra del pàrquing del doctor Peiró i el ciclisme en un circuit urbà que passarà, majoritàriament, pel camí Ral i el camí de Circumval·lació.

Diumenge al migdia està prevista la cerimònia de cloenda al Palau d’Esports, en un acte en el qual hi seran presents tots els atletes, també els que hauran competit a Andorra.

Objectiu: Jocs Special Olympics

Els Jocs Special Olympics, que s’organitzen conjuntament amb el comú d’Andorra la Vella, són la manifestació esportiva més rellevant en l’àmbit de les persones amb discapacitat intel·lectual, ja que congrega prop de 1.500 esportistes i 400 entrenadors vinguts de Catalunya, altres comunitats autònomes i d'una vintena de països d’arreu del món. L'esdeveniment mourà més de 60 persones en l’organització i prop de 600 voluntaris.

L’edició de 2018, la primera que es fa amb una organització conjunta entre dos països i en l’àmbit territorial del Pirineu, inclourà tretze modalitats esportives entre el 4 i el 7 d’octubre, i suposarà un nou repte organitzatiu per a totes dues ciutats, acostumades a acollir esdeveniments esportius de primer ordre.