Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Presentada al ple la memòria anual de la sindicatura de greuges de la Seu d'Urgell

Presentada al ple la memòria anual de la sindicatura de greuges de la Seu d'Urgell

La síndica municipal, Anna Martí, ha donat a conèixer el balanç d'actuacions del 2019. Felicitació dels grups municipals, que consideren que les queixes i consultes indiquen les problemàtiques principals de la ciutadania
La síndica de greuges de la Seu presenta la memòria 2019
03/03/2020 10:45

La síndica municipal de greuges de la Seu d’Urgell, Anna Martí, ha presentat aquest dilluns al ple municipal la memòria del 2019, en què destaca que l'any passat va augmentar un 40 per cent (39,5 per cent) les seves actuacions en relació amb el 2018. La sindicatura urgellenca va rebre un total de 60 queixes i consultes, mentre que al 2018 en van ser 43.

La majoria de les accions se centren en l'incivisme, els problemes a la via pública, els serveis socials, la sanitat o l'habitatge. Anna Martí va repassar el contingut de les actuacions fetes i també va explicar quina és la seva tasca envers la ciutadania. Així mateix va valorar positivament les reunions amb l'alcalde i els diferents regidors per solucionar els incidents denunciats i modificar circuits o actuacions per evitar-ne de nous.

Després de la seva exposició en el ple extraordinari, l'alcalde de la Seu d'Urgell, Jordi Fàbrega, va destacar en la seva intervenció el tarannà conciliador de la síndica urgellenca i la seva voluntat de cercar solucions i fer mediació per resoldre conflictes, "a vegades entre els propis veïns o amb altres administracions de la comarca". Fàbrega va agrair la feina feta i va considerar positiu el fet de disposar d'una institució com la sindicatura, "perquè és una brúixola sobre allò que cal millorar". En aquest sentit, l'alcalde va remarcar que les problemàtiques exposades "estan en l'agenda de l'equip de govern (Junts X La Seu i ERC) i s'hi treballa a fons".

El portaveu de Compromís, Òscar Ordeig, va expressar també el seu agraïment a la síndica i a les persones que l'han precedit, Joan Massa i Àngel Rúbio. Així mateix, va exposar la necessitat d'exigència per part de les institucions i va retreure a l'equip de govern que no assumeixi els deures que implica el balanç de queixes ciutadanes. "Esperàvem que s'haguessin endut deures però m'ha donat la sensació que no ha estat així", va lamentar. Ordeig va instar a reflexionar sobre què es vol per a la Seu i va advocar per la justícia social i la no discriminació territorial, a més de referir-se al manteniment de serveis públics de qualitat, com l'hospital o el transport.

Per la seva banda, el regidor de la CUP Bernat Lavaquiol també va felicitar Anna Martí per la seva tasca i li va oferir la seva col·laboració. D'altra banda, Lavaquiol va tornar a posar èmfasi en els problemes plantejats per la ciutadania a través de les queixes i consultes, com ara l'augment del preu del lloguer, l'especulació urbanística o una sobrecàrrega en els serveis socials. "És evident que aquestes són les àrees en què cal esforçar-se més", va indicar.

Nova pàgina web

La síndica municipal de greuges de la Seu d'Urgell, Anna Martí, va presentar en el ple extraordinari la pàgina web de la sindicatura, que ha de millorar la comunicació amb la ciutadania.

Cal recordar que la capital de l'Alt Urgell és l’únic municipi del Pirineu que disposa de sindicatura de greuges municipal i per tant, de la figura del defensor/a del ciutadà/na. Anna Martí forma part com a vocal de la Junta de Fòrum de Síndics i Síndiques, Defensors i Defensores locals de Catalunya.