Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / La Seu d'Urgell ja ho té tot a punt per a l'11a edició de l'Escanyabocs

La Seu d'Urgell ja ho té tot a punt per a l'11a edició de l'Escanyabocs

L'esdeveniment multiesportiu s'organitzarà el cap de setmana del 19 i 20 de maig, al Rafting Parc. Les inscripcions es poden dur a terme a través d'Internet fins al pròxim dia 17
David Vallvé i Albert Batalla en la presentació de l'Escanyabocs 2018 (Foto: Ajuntament de la Seu)
10/05/2018 16:50

La Seu d'Urgell ja ho té tot a punt per a l'onzena edició de l'Escanyabocs, la festa dels esports a la natura del sud d'Europa. La presentació de l'esdeveniment esportiu, que s'organitzarà el cap de setmana del 19 i 20 de maig al Rafting Parc La Seu d’Urgell, s'ha dut a terme aquest dijous i ha anat a càrrec de l’alcalde urgellenc, Albert Batalla, i el director del Servei Municipal d'Esports, David Vallvé.

Batalla ha remarcat que després d’onze anys celebrant-se l'Escanyabocs de manera ininterrompuda, es pot afirmar que està "absolutament arrelat i consolidat". Així mateix, l'alcalde urgellenc ha volgut incidir en el fet que “l'èxit de la proposta rau en la corresponsabilitat que tenen el Servei d’Esports i els clubs i associacions a l’hora d’organitzar cadascuna de les proves". La competició inclou una cursa circular de muntanya, un raid d'aventura i una prova d'orientació popular, a més d'una caminada llarga en marxa nòrdica i una pedalada en BTT.

El tècnic David Vallvé ha volgut agrair públicament la col·laboració voluntària de la Unió Excursionista Urgellenca (UEU), l’ACE Bombers Seu, el Club Xinoxano Orientació, l’Associació Ciclista Urgellenca i l’Associació Nòrdic Walking Pirineus, clubs i entitats de la ciutat. D'altra banda, el Servei d'Esports ha remarcat la continuïtat de la implicació de Grifone, que aporta les samarretes oficials des de la primera edició.

L'Escanyabocs també compta amb la col·laboració de la Diputació de Lleida, Coca-Cola, Fisioteràpia Quel, Jorma Bike, Menja’t l’Alt Urgell, Tallers Botanch, Xpirience, la Cooperativa Cadí, Caldea i SBCanyoning.

Inscripcions obertes

Les inscripcions a l'Escanyabocs 2018 es poden formalitzar al web fins al dijous 17 de maig, tot i que també s'acceptaran participants el mateix dia de la prova, sempre que hi hagi places disponibles i amb un increment sobre el cost inicial. Prendre part en una de les opcions té un cost de 20 euros, i cada prova addicional suma 5 euros. S'hi poden inscriure les persones majors de 14 anys.

Val a dir que els participants que ho desitgin podran adquirir amb la inscripció, per un import de 5 euros, la samarreta oficial de l’Escanyabocs.

Escanyabocs de Ferro i Mini Escanyabocs

L'Escanyabocs de Ferro és una classificació combinada que determinarà els atletes més complets de la prova multiesportiva, ja que premiarà la participació en les quatre competicions i atorgarà punts en funció de la classificació obtinguda en cadascuna d'elles, tant en categoria masculina com femenina.

Els participants en l’Escanyabocs de Ferro hauran de participar i completar les proves de trail running, del raid d’aventura i BTT (40 quilòmetres). Es tracta d'un repte del més alt nivell que suposa un esforç d’entre 11 i 15 hores de competició entre els dos dies.

També es podrà competir en l’Escanyabocs de Ferro participant en els recorreguts curts del trail running i la BTT, sumant només la meitat dels punts en aquestes proves. L'organització preveu obsequis per als primers classificats i un regal per als finishers.

Cal afegir que la jornada de dissabte 19 de maig tindrà lloc la Mini Escanyabocs, prova multidisciplinar per la muntanya que inclourà escalada, tir amb arc, orientació i cursa a peu, a als nens i adreçada a nens i nenes de 8 a 14 anys.

Programa de l'Escanyabocs 2018

Dissabte 19 de maig de 2018

09.00 h Cursa Trail Running (Rafting Parc la Seu d’Urgell). Cursa circular de muntanya amb dos recorreguts, un de 11 km i 600 m de desnivell, i un altre de 26 km i 1.500 m de desnivell. Inici i final al Parc Olímpic del Segre-Rafting Parc. Organitza la Unió Excursionista Urgellenca. Puntuable pel Circuit Català de Curses de Muntanya. Prova inclosa en l’Escanyabocs de Ferro.

16.00 h Raid d’aventura (Rafting Parc la Seu d’Urgell). Caiac, escalada, tir amb arc, orientació a peu i en bicicleta, pont tibetà i miniorientació per relleus a memòria, són les proves que conformen aquest Open Raid ideal per a iniciar-se en el món dels raids d'aventura o per seguir gaudint d'aquesta modalitat tots aquells que ja en siguin assidus. Organitza l’ACE Bombers Seu. Inclosa en l’Escanyabocs de Ferro.

20.30 h Orientació popular (Rafting Parc la Seu d’Urgell). Dos recorreguts: 1 hora i 2 hores, urbanes i nocturnes, amb incursions pels voltants de la Seu d’Urgell. Organitza Club Xinoxano Orientació.

Diumenge 20 de maig de 2018

07.30 h Caminada llarga en marxa nòrdica (Rafting Parc la Seu d’Urgell). Sortida en autobús en destinació cap a Castellnou de Carcolze, on s’iniciarà el recorregut llarg, de 24 km, que seguirà fins al Roc Beneïdor, Estamariu, Castanyes, Llirt, Calbinyà i la Seu d’Urgell.

08.00 h Caminada curta en marxa nòrdica (Rafting Parc la Seu d’Urgell).

Sortida en autobús cap a Estamariu, punt d’inici del recorregut de 13 km, que seguirà fins a Castanyes, Llirt, Calbinyà i la Seu d’Urgell.

08.30 h Pedalada en BTT (Rafting Parc la Seu d’Urgell). Tres recorreguts amb trams inèdits i que, en la distància llarga, circula parcialment en els límits del Parc Natural del Cadí-Moixerò. Organitza Associació Ciclista Urgellenca. Inclosa en l’Escanyabocs de Ferro (40 km).

Recorregut llarg: 60 km i 2.300 m de desnivell positiu.

Recorregut mitjà: 40 km i 1.400 m de desnivell positiu.

Recorregut curt: 32 km i 800 m de desnivell positiu.