Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Presentada la temporada d'hivern 2019-2020, sota el lema 'Projectem el futur'

Presentada la temporada d'hivern 2019-2020, sota el lema 'Projectem el futur'

L'acte, que es va dur a terme dimecres a l'Institut Nacional d'Educació Física a Catalunya, va comptar amb la presència de la consellera Meritxell Budó, que va remarcar l'oportunitat d'acollir uns Jocs Olímpics i la importància de desestacionalitzar el turisme
Presentació de la temporada d'hivern 2019-2020 (Foto: FCEH)
13/11/2019 20:30

Aquest dimarts s'ha fet la presentació de la Temporada d'Hivern 2019-2020 a l'Institut Nacional d'Educació Física de Catalunya a Barcelona, sota el lema 'Projectem el futur'. L'acte va servir per donar el tret de sortida a la nova temporada de neu. L'acte el va cloure la consellera de la Presidència i portaveu del Govern, Meritxell Budó, que va remarcar la importància de la candidatura dels Jocs Olímpics "com una oportunitat per situar el Pirineu en el mapa, tant a nivell intern com a escala internacional”.

La consellera, després de destacar que “a Catalunya tenim una cultura de la neu molt arrelada i una llarga tradició en la pràctica d’esports d’hivern”, va ressaltar que la temporada d’hivern és clau per a la promoció turística de Catalunya i el Pirineu i també per a l’economia del país. “Perquè no només Barcelona atreu el turisme, ni les platges de la Costa Brava i la Costa Daurada. També ho fan els Pirineus”, va afirmar. En aquest context, Budó va indicar que any rere any creix el nombre de visitants que arriben a les nostres muntanyes, les quals gaudeixen d’una oferta competent, de qualitat i atractiva. “I això és possible gràcies a les empreses que es dediquen al sector de la neu”, va reblar. En aquest punt, la portaveu del Govern va fer un reconeixement a l’esport de competició de neu a Catalunya, als esportistes, als clubs i a les federacions. “Heu dut el nom de Catalunya arreu del món”, va agrair.

Desestacionalització

La consellera de la Presidència va manifestar la voluntat del Govern català de desestacionalitzar la temporada d’hivern seguint la “fórmula 260 graus-365 dies", oferint una àmplia oferta més enllà de la neu que promocioni el conjunt del territori, pensant tant per a l’estiu com per a l’hivern, durant tot l’any. En aquest sentit, Budó va explicar que el Govern va acordar dimarts que Ferrocarrils de la Generalitat i Actius de Muntanya gestionin conjuntament Boí Taüll aquesta temporada per garantir l’obertura de l’estació i mantenir l’activitat econòmica i els llocs de treball a la zona. També es va referir al conveni entre FGC i Tot Nòrdic que permetrà inversions a les estacions pirinenques.

En el seu parlament, la consellera va recordar que societat civil i institucions treballen des de fa temps en “un projecte de país ambiciós: la candidatura Pirineus- Barcelona als Jocs Olímpics d’Hivern”. La portaveu del Govern va subratllar que es tracta "d’un projecte basat en el respecte al territori i a un entorn natural únic, en el qual l’esport té i tindrà cada vegada un rol més determinant. I a nivell internacional, és una oportunitat per descobrir al gran públic el tresor natural que representen els Pirineus”.

Presència pirinenca

La presentació de la Temporada d’Hivern 2019-2020 va comptar també amb la presència de la delegada territorial del Govern a l’Alt Pirineu i Aran, Rosa Amorós; el president dels Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya, Ricard Font, i el president de la Federació Catalana d’Esports d’Hivern, Òscar Cruz, entre altres personalitats, com l'alcalde de la Seu d'Urgell, Jordi Fàbrega, i el vicealcalde Francesc Viaplana.