Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Presentada una exposició d'arquitectura del Pirineu dins del Picurt

Presentada una exposició d'arquitectura del Pirineu dins del Picurt

Ricard Lobo se centra en detalls de cases singulars que s'han construït els darrers anys al territori Araceli Segarra ha repassat la seva trajectòria com a muntanyenca i ha presentat llibre i audiovisual
26/06/2014 11:24

L'Arxiu Comarcal de l'Alt Urgell ha presentat aquest dimecres al vespre l’exposició 'Expressions de l’arquitectura del Pirineu'. Es tracta d’una col·lecció de fotografies de l'arquitecte Ricard Lobo Sastre que mostren les formes de construcció pròpies de les comarques de muntanya.

La mostra vol defensar aquest estil arquitectònic identificable, per exemple, per les teulades de pissarra, la pedra i la fusta. En les imatges, Lobo es fixa en detalls concrets de cases construïdes durant els darrers anys al Pirineu.

La segona jornada del Picurt també va comptar amb la presència de l'alpinista lleidatana Araceli Segarra, que va presentar el llibre Ni tan alt, ni tan difícil i l’audiovisual Alpinisme, una filosofia de vida. Segarra, la primera dona catalana que va fer el cim de l'Everest, va donar a conèixer aquesta i d'altres activitats que ha realitzat dins del món de la muntanya. Aquestes experiències han inspirat la creació d’una sèrie de contes infantils, titulada Els viatges de la Tina, per divulgar aquests esports i l’amor per la natura.

Vesprada Parc del Segre

El Picurt continua avui dijous amb la Vesprada Parc del Segre, a les 10 de la nit al recinte olímpic de la Seu, on es projectaran tres filmacions de piragüisme d'especial valor en el marc del 50è aniversari del Cadí CK.

Prèviament, a les 5 de la tarda s'ha programat una jornada perquè els infants i joves provin el nou rocòdrom del Parc del Segre. Les projeccions a Cinemes Guiu comencen a les 6. I paral·lelament, a les 7 a l'Arxiu Comarcal, Francesc Betriu oferirà una masterclass sobre com crear un documental, que inclourà la projecció d'una de les seves obres més recents, 'Mónica del Raval'.

  • Picurt - Araceli Segarra
  • Picurt -Vesprada Parc del Segre