Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Presentat a la Diputació de Lleida l’especial de la revista ‘Descobrir Catalunya’ dedicat al riu Segre

Presentat a la Diputació de Lleida l’especial de la revista ‘Descobrir Catalunya’ dedicat al riu Segre

‘Un viatge fascinant del Pirineu a l’Ebre’ inclou més de 50 pàgines amb fotos de Francesc Muntada i articles de Francesc Puigpelat, Miquel Spa, Albert Villaró i Jaume Barrull
03/07/2019 20:40

La Diputació de Lleida ha acollit aquest dimecres la presentació del dossier ‘Descobrir el Segre’, que es publica a la revista ‘Descobrir Catalunya’. L’acte ha comptat amb la participació del diputat en funcions Paco Cerdà; el director de la revista, Joan Morales, i el director en funcions del Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida, Juli Alegre.

El reportatge ocupa més de 50 pàgines de la publicació, a més de la portada de l’exemplar corresponent al mes de juliol. Juli Alegre ha volgut destacar aquest fet i també la “qualitat” del dossier. Alegre s'ha mostrat convençut que l'explicació ajudarà a “posicionar el riu i les comarques lleidatanes com a referent turístic de casa nostra”.

En aquest mateix sentit, Joan Morales ha subratllat que el Segre és un dels rius més singulars de Catalunya perquè “discorre íntegrament per territoris de parla catalana”. Així mateix, ha destacat la varietat de paisatges que l’envolten en els seus 265 kilòmetres de recorregut, entre la Cerdanya i el Baix Cinca, i a l’aiguabarreig amb l’Ebre, motiu pel qual des de ‘Descobrir Catalunya’ el van considerar com “una via magnífica per conèixer tot un territori”.

Contingut del reportatge

El dossier porta per títol ‘Un viatge fascinant del Pirineu a l’Ebre’. El reportatge fotogràfic és de Francesc Muntada, que presenta un treball inèdit amb el material recollit durant el recorregut del riu. El dossier també inclou diferents textos. Així, la presentació, titulada ‘Pneumàtics i remolins’, està signada per l’escriptor balaguerí Francesc Puigpelat. Miquel Spa aporta l’article ‘La música que uneix les valls’, dedicat al tram alt del Segre, i que inclou una doble pàgina amb curiositats i històries dels ponts que travessen el riu.

‘Les estretors del Comtat d’Urgell’ és el títol de l’aportació d’Albert Villaró, que ens parla del Segre en el seu curs mig, entre la Seu d’Urgell i Balaguer, els antics dominis del comtat d’Urgell, per on el riu s’encaixona en un rosari de congostos ideal per al turisme actiu. Finalment, Jaume Barrull titula el seu article ‘La vida de l’horta’, dedicat al curs baix del Segre, quan el riu transcorre sense ensurts entre hortes i fruiters abans de cedir les seves aigües a l’Ebre.

Recomanacions

Al marge d’aquests articles, el dossier acaba amb quatre pàgines de guia pràctica que inclouen recomanacions per visitar, entre d’altres indrets, el jaciment paleontològic de Coll de Nargó, la catedral de Santa Maria de la Seu d’Urgell, el Parc Arqueològic del Pla d’Almatà o el turó de la Seu Vella de Lleida, a més d’oferir una extensa llista de dades útils, com ara allotjaments i restaurants, serveis turístics i telèfons/webs d’informació.

  • Presentació de l'especial sobre el riu Segre (Foto: Diputació de Lleida)
  • Presentació de l'especial sobre el riu Segre (Foto: Diputació de Lleida)