Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Presentat a Sort el llibre 'Guia de rapinyaires a Catalunya', de Fran Trabalon i Àlex Ollé

Presentat a Sort el llibre 'Guia de rapinyaires a Catalunya', de Fran Trabalon i Àlex Ollé

L'obra conclou que aquestes aus es troben en una situació favorable. Les línies elèctriques, els caçadors i transformació de l'hàbitat són les principals amenaces
Presentació del llibre 'Guia de rapinyaires a Catalunya' (Foto: ACN)
08/09/2017 18:48

L'Oficina de Turisme de Sort ha acollit la presentació del llibre "Guia de rapinyaires a Catalunya", de Fran Trabalon i Àlex Ollé. L'obra recull un total de 27 espècies de rapinyaires d'aparició regular a Catalunya i 9 d'aparició accidental.

En aquest sentit, Trabalon ha explicat a l'ACN que els rapinyaires es troben "en una situació favorable'' i que la recuperació d'aquestes espècies és "bona". Els plans de recuperació ha ajudat aquestes aus, però Trabalon remarca que "les línies elèctriques, els caçadors, la transformació del camp i la pèrdua de determinats hàbitats són ara les principals amenaces". L'au rapinyaire més amenaçada a Catalunya seria l'àguila cuabarrada, que es pot veure a la Noguera, el Garraf, el Penedès, serralades de Tarragona o el Cap de Creus.

El llibre compila el coneixement actual sobre la nidificació, l'alimentació, la migració i els moviments dels rapinyaires de Catalunya, tant de les espècies regulars al llarg de l'any com d'aquelles que són més escasses o accidentals. També posa èmfasi en la identificació dels rapinyaires, a través d'una descripció general, i inclou 300 fotografies i làmines comparatives.

L'obra explica quan es presenta cada au a Catalunya, i també parla del grau d'amenaça de cada au en el context de Catalunya i Europa. A més a més, la guia desglossa la distribució, els desplaçaments migratoris, el tipus d'hàbitat, la reproducció (nidificació, niu, festeig, posta, polls al niu i emancipació o dependència), alimentació i població.

La presentació del llibre l'ha organitzada l'Associació de Guies Interpretadors del Parc Nacional d'Aigüestortes i Estany de Sant Maurici.