Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Presentat el llibre 'Consell de la Terra: els orígens', de Carles Gascón i Ignasi Baiges

Presentat el llibre 'Consell de la Terra: els orígens', de Carles Gascón i Ignasi Baiges

L'acte ha clos les activitats que s’han organitzat des del Consell General d'Andorra per commemorar el 600 aniversari del Consell de la Terra. Amadeu Gallart presenta aquest dijous al Principat "La lluita per la República a la Seu, a l'Alt Pirineu i a Andorra. La figura d'Enric Canturri (1931-1939)"
Presentació del llibre 'Consell de la Terra: els orígens' (Foto: Consell General d'Andorra)
12/02/2020 20:50

El vestíbul del Consell General d'Andorra ha acollit aquest dimarts la presentació del llibre "Consell de la Terra: els orígens", que recull dos assajos relacionats amb la institució. L'acte el va presentar la síndica general, Roser Suñé, i va comptar amb la participació de l'historiador urgellenc Carles Gascón, un dels autors i coordinadors del treball.

El volum inclou un anàlisi tècnic dels documents de creació del Consell de la Terra -el Privilegi del Bisbe Francesc de Tovia de l’11 de febrer de 1419-, a càrrec del paleògraf i diplomatista Ignasi J. Baiges Jardí, així com un estudi historiogràfic de Carles Gascón Chopo, que planteja una nova hipòtesi pel que fa als orígens del Consell de la Terra i estableix les bases per a futures línies d’investigació i de debat.

El llibre ja es pot adquirir a la llibreria La Puça d'Andorra.

600 aniversari del Consell de la Terra

Durant l'acte i de forma excepcional, es va exposar el document de concessió del Privilegi original de 1419.

Cal afegir que amb aquesta presentació s'ha posat el punt final a les activitats que s’han organitzat des del Consell General d'Andorra per commemorar el 600 aniversari del Consell de la Terra.

Presentació a Andorra del darrer llibre d'Amadeu Gallart

Aquest dijous, a les 19.30 h, a l'Hotel Festa Brava d'Andorra la Vella (al Cap del Carrer, davant de la llibreria La Puça), també està prevista la presentació del llibre "La lluita per la República a la Seu, a l'Alt Pirineu i a Andorra. La figura d'Enric Canturri (1931-1939)", a càrrec d'Amadeu Gallart, autor de l'obra, acompanyat de Pau Chica, historiador especialista en el període, i Albert Villaró, director del Centre d'Estudis Històrics i Polítics de l'Institut d'Estudis Andorrans, institució organitzadora de l'acte.