Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Presenten l'exposició i el llibre dels 75 anys de l'IES Brudieu

Presenten l'exposició i el llibre dels 75 anys de l'IES Brudieu

La mostra, preparada per Albert Villaró i Gerard Moliné, es pot visitar fins al 30 de maig a la Sala de Sant Domènec El professor Jordi Nistal recopila les vivències del centre des de la seva fundació el 1933
Institut - Exposició
05/05/2009 16:33

La sala de Sant Domènec acull des d'aquest dilluns l'exposició '75 instituts' que commemora el 75è aniversari de l'IES Joan Brudieu de la Seu d'Urgell i que fa un viatge per la història sentimental de l'institut des dels inicis fins l'actualitat. La mostra ha estat creada per Albert Villaró i dissenyada per Gerard Moliné.

L'activitat la va inaugurar l'alcalde de la Seu, Albert Batalla; el director de l'institut, Xavier Falcó, i el director dels serveis territorials d'educació a Lleida, Antonio López. L'acte va reunir professors i alumnes de l'institut juntament amb exprofessors com Elvira Farràs o l'exdirectora Cinta Català i familiars d'antics directors.

L'exposició '75 instituts', que es podrà visitar durant tot el mes de maig, és un recorregut tant temàtic com cronològic a través de 75 plafons que inunden tota la sala de Sant Domènec titulats amb paraules i conceptes vinculats a l'institut que recreen la seva història de manera gràfica i visual. Així, podem trobar un pupitre dels inicis de l'institut, fotografies del dia de l'elegància, dels grups de teatre o personatges com el bisbe Iglesias Navarri, l'Elvireta o el propi Joan Brudieu.

En la presentació del llibre, d'altra banda, Jordi Nistal va destacar que el centre ha superat molts contratemps des dels seus inicis, per les dificultats que hi va haver tant a la República com durant la dictadura franquista. Nistal considera que va ser als anys 60 quan el centre va fer el pas endavant més important, amb l’obertura del recinte actual.

Des de la perspectiva de temps, Nistal creu que la creació d’un segon institut també marcarà un episodi important en la història de l’ensenyament secundari a la Seu.

El llibre commemoratiu està estructurat en sis capítols per ordre cronològic, amb els esdeveniments més importants i singulars de cada etapa, seguint un esquema previ: els successius plans d'estudi als quals l'institut ha hagut d'adaptar-se, les seus de l'institut, l'evolució i característiques dels professors, dels alumnes i del personal i la vida acadèmica.