Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Primer dia de classes a la nova Escola de Pastors del Pallars, a la finca de Bon Repòs

Primer dia de classes a la nova Escola de Pastors del Pallars, a la finca de Bon Repòs

14/04/2009 18:23

Aquest dimarts s'ha inaugurat de l'Escola de Pastors del Pallars, el primer projecte d’aquestes característiques que es fa a Catalunya i que forma part del Projecte Grípia. L'acte el va presidir el vicepresident de la Diputació de Lleida, Gabriel Pena.

L’objectiu és garantir el relleu generacional de les explotacions agroramaderes de muntanya amb la incorporació de gent jove. La directora del centre Vanessa Freixa, aposta per plantar cara a la despoblació dels nuclis rurals i demostrar que les explotacions són viables.

L’escola ha previst el desenvolupament de cinc línies de treball per assolir els objectius marcats que són l’escola de pastors i vaquers, el banc de terres i custòdia agrària, l’assessorament tècnic a les explotacions, la comercialització de productes ramaders com la llana i la carn i la sensibilització dels joves. Vanessa Freixa valora el fet que molts alumnes provenen de zones urbanes, però també la important presència de joves del Pirineu mateix.

Una de les línies de treball és la formació dels futurs empresaris agraris, que inclourà quatre mesos de pràctiques. De la seva part, el Banc de Terres facilitarà la incorporació de noves persones al sector i inclourà la possibilitat de guardar i conservar les finques que pagesos en actiu tinguin en desús.