Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Primer dissabte de la campanya de les eleccions del 26-M a la Seu d'Urgell

Primer dissabte de la campanya de les eleccions del 26-M a la Seu d'Urgell

Junts per la Seu remarca la importància del mercat setmanal per a la dinamització econòmica. ERC presenta les propostes sobre comerç, empresa i treball. La CUP proposa un Pla integral per a la inclusió juvenil. La Seu en Comú fa l'acte d'inici de campanya amb Sara Vilà
Eleccions 26-M
11/05/2019 21:40

La campanya de les eleccions municipals de la Seu d’Urgell ha continuat aquest dissabte amb la presència al mercat setmanal i diversos actes electorals de les formacions que concorren a les eleccions del 26-M.

Junts per la Seu ha estat present aquest dissabte al mercat setmanal. El cap de llista de la formació, Jordi Fàbrega, ha manifestat que hi seran tots els dimarts i dissabtes de la campanya electoral “amb l’objectiu d’escoltar les inquietuds i neguits dels ciutadans”. Així mateix, ha deixat clara la voluntat d’apropar a la gent les propostes que conformen el programa de govern “després de parlar amb molts sectors i de recollir i valorar la viabilitat de les seves demandes”.

Fàbrega també ha destacat que el mercat de la Seu és un reclam comercial molt important econòmicament. “Hem de prioritzar un espai que té molts visitants, no només d’aquí sinó també de fora”, ha asseverat. A més, ha expressat la voluntat de prioritzar-lo, “perquè facilita la compra a les botigues i potencia el comerç de proximitat”. 

Des de Junts per la Seu s’assenyala que “les persones són el més important, i per això cal que vingui gent a casa nostra”. L’alcaldable urgellenc s’ha compromès a treballar per crear llocs de treball i per facilitar el retorn dels joves i professionals al municipi. "Comptem amb una gran qualitat de vida i un entorn immillorable”, ha remarcat. Així mateix, ha subratllat que això ha d'anar en concordança “amb una ciutat amigable i sostenible”. Junts per la Seu farà arribar el programa electoral a totes les llars urgellenques.

Compromís X La Seu ha suspès les activitats de campanya previstes per aquest dissabte, en senyal de dol per la mort de l'ex vicepresident del Govern espanyol i ex secretari general del PSOE, Alfredo Pérez Rubalcaba.

ERC ha presentat les propostes sobre comerç, empresa i treball. L’eix principal és la dinamització econòmica del municipi, i contempla que l’Ajuntament es percebi “com un aliat i no com un obstacle”.

El cap de llista, Francesc Viaplana, acompanyat d’Imma Palau, ha exposat la necessitat de redactar un Pla de dinamització comercial de la mà del sector; facilitar l’obertura de negocis i l’establiment de nous autònoms, i revisar les ordenances que afecten els comerços i les empreses.

ERC advoca per crear més sòl industrial i l’impuls a un polígon mancomunat, a més de la ubicació d’empreses a la Ciutadella. Altres punts són crear una aula de tast i una escola d’oficis; fomentar programes de formació ocupacional, la il·luminació de comerços i la recollida d’escombraries en horari no comercial. L’objectiu final seria “potenciar el paper logístic de la Seu i el seu lideratge polític i institucional a la vegueria pirinenca”.

La CUP ha defensat la inclusió juvenil amb la creació d’un Pla integral amb un programa d’atenció precoç, educadores de carrer, accions fora dels centres educatius i la municipalització de la Unitat d’Escolarització Compartida. La formació política considera que aquest darrer pas és vital “per millorar-ne la gestió i qualitat” i apunta al fet que cal ampliar places fins que se’n cobreixi la demanda.

Les propostes les han explicat Víctor Todó, professor d’institut i candidat de la CUP, i Maria Vidal, estudiant i militant d’Arran. “Cal començar l’atenció de forma precoç a les escoles amb un programa adreçat a famílies per actuar sobre els factors de risc i millorar la qualitat de les interaccions pares-fills”, han remarcat. També han incidit en l’atenció i el suport als infants i joves en risc d’exclusió, i han assenyalat que les educadores de carrer hauran de fer front “a l’absentisme escolar i la delinqüència juvenil”.

La Seu en Comú ha fet l’acte l’inici de campanya amb la presència de la senadora Sara Vilà, que ha expressat el suport a l’alcaldable Enric Riu i a tota la candidatura. “És un equip amb molta formació i trajectòria en diferents àmbits, que pot aportar molt a l’Ajuntament si realment hi ha el canvi que necessita la Seu”, ha manifestat. Vilà creu que la victòria de les esquerres en les darreres eleccions generals es pot repetir a la capital alturgellenca.