Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Primera actuació de vigilància transfronterera de tots els cossos d'agents rurals dels dos vessants dels Pirineus

Primera actuació de vigilància transfronterera de tots els cossos d'agents rurals dels dos vessants dels Pirineus

Un dels objectius principals és evitar el pas dels caçadors furtius francesos cap a Catalunya. La trobada s'ha fet a l'aeroport de la Seu
Punt de vigilància a l'Aeroport de la Seu
05/10/2016 20:10

Per primera vegada els diferents cossos d'agents rurals dels dos vessants del Pirineu han fet una actuació de vigilància transfronterera conjunta des de la Val d'Aran fins a la Cerdanya. A l'Alt Urgell, l'operatiu s'ha fet des de l'Aeroport Andorra-La Seu, a Montferrer. Un dels objectius de la col·laboració ha estat evitar el pas de caçadors francesos cap a Catalunya, atrets per la perdiu xerra o l'isard. L'acció se seguirà duent a terme fins a mitjan de novembre en determinats punts del territori, però no d'una manera tan global.

La vigilància ha comptat amb 48 agents i 5 espais de control en zones susceptibles de patir infraccions contra el medi natural. Els agents, 20 inspectors del medi ambient ONCFS, 22 agents Rurals de Catalunya i la Val d'Aran, a més de 6 agents del Cos de Banders del Principat d'Andorra, s'han repartit pel territori en grups mixtes. Els controls s'han establert en llocs com l'Alta Garona, el Port de Tavascan, el Port Negre o el Pic Colom.

La voluntat dels agents rurals és treballar conjuntament per verificar i perfeccionar la coordinació dels serveis i per mantenir la pressió sobre qualsevol activitat que pugui afectar la biodiversitat de tots dos costats fronterers: caça, accés motoritzat o temes relacionats amb la fauna.

La trobada d'aquest dimarts s'ha emmarcat en el conveni de col·laboració que el Cos d'Agents Rurals manté des de l'any 2001 amb l'ONCFS (Office National de la Chasse et de la Faune Sauvage).