Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Primera nevada del 2019 al Pirineu

Primera nevada del 2019 al Pirineu

El temporal, acompanyat de ventades, ha deixat 22 cm de gruix a Certascan i 8 cm a Salòria i ha enfarinat Sant Joan de l'Erm. La Seu ha registrat un dels màxims cops de vent, amb 81 km/h, i a Queralt han arribat als 135 per hora
10/01/2019 19:35

L'Alt Pirineu ha rebut aquesta nit passada la primera nevada del 2019. El temporal s'ha restringit al vessant nord i ha deixat com a màxim un pam de neu nova, que tanmateix ha estat benvinguda a la zona, on fins ara aquest hivern havia nevat poc. També ha arribat acompanyada de fort vent.

El gruix màxim s'ha registrat al refugi de Certascan, amb 21 cm. També ha nevat, entre d'altres punts, a Bagergue (14 cm), el llac de Malniu (9), el pic de Salòria (8), el port de la Bonaigua (8), Vielha (5) i Ulldeter (3). La neu també ha arribat a l'estació de Sant Joan de l'Erm però de manera feble, amb només un centímetre de gruix. Des del Servei Meteorològic han matisat, a més a més, que el vent ha provocat que en alguns punts la neu es desplacés i s'acumulés a d'altres punts propers.

Pel que fa justament al vent, la Seu d'Urgell ha registrat aquesta darrera nit un dels cops més forts de la jornada: 81 km/h. A Boí han arribat fins als 120 km/h; i a la Tosa d'Alp, a 100. Però l'episodi més fort ha estat al Santuari de Queralt (Berga), on han arribat fins als 135 km/h.

Aquesta entrada d'aire polar també s'ha traduït en un descens dràstic de la temperatura, especialment a alta muntanya, amb valors de fins a -22º C a la Pica d'Estats. En cims com ara el pic de Salòria i la Tosa d'Alp, aquest matí estaven al voltant dels 15 sota zero.

  • El pic de Carroi des de la Seu, aquest matí
  • Port Ainé aquest matí (Foto: Ski Pallars)