Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Primera sessió de la Jornada Energètica a Cerdanya

Primera sessió de la Jornada Energètica a Cerdanya

La proposta, organitzada pel Consell Comarcal cerdà, se centrarà en l'autoconsum fotovoltaic. Les inscripcions es poden fer en línia
Placa fotovoltaica
26/01/2021 13:10

El Consell Comarcal de la Cerdanya organitza aquest divendres, 29 de gener, la primera sessió d’energia renovable de la Jornada Energètica a Cerdanya. La iniciativa porta per títol "Transformem el sol al Pirineu - Autoconsum fotovoltaic a Cerdanya" i es desenvoluparà de forma virtual de les 10.30 hores a les 12.15 hores.

La sessió estarà dirigit als ens públics, tècnics i tècniques municipals i empreses sensibles amb el medi ambient i la transició energètica, amb l’objectiu d’avançar cap a una transició energètica a través de la sostenibilitat i la resiliència de la comarca. L'esdeveniment oferirà els coneixements necessaris per poder agilitzar i facilitar la implantació de l’energia fotovoltaica com a nou model energètic.

Les persones interessades a participar-hi han d’inscriure's a través d'Internet. Dos dies abans de l’esdeveniment rebran un correu electrònic amb les claus i les instruccions per accedir a la plataforma. 

Programa

El programa de la sessió "Transformem el sol al Pirineu - Autoconsum fotovoltaic a Cerdanya" és el següent:

10.30h - Benvinguda i presentació / Consell Comarcal de la Cerdanya

10.40h - Conceptes generals, marcs jurídics, costos i estalvis / Manel Romero, UNEF Catalunya

11.00h - Situació actual a Catalunya i tràmits / Francesc Vidal, ICAEN

11.00h - El model d’ordenança i el paper dels municipis en la promoció de l’autoconsum fotovoltaic / Toni Campañá, ICAEN

11.30h - Línia d’ajuts en fotovoltaica i comunitats energètiques / Anna Camp, Diputació de Girona

11.40h - Torn obert de preguntes

Pacte Nacional per a la Transició Energètica de Catatalunya

El projecte compta amb la col·laboració i el suport de l’ICAEN (Institut Català de l’Energia), l’UNEFCAT —clúster d’empreses fotovoltaiques de Catalunya—, l’Ateneu Cooperatiu de l’Alt Pirineu i Aran i la Diputació de Girona. Aquesta serà la primera sessió de la 1a Jornada Energètica a Cerdanya, però s’estan programant altres sessions, la segona de les quals està planificada per al mes de febrer. Estaran enfocades a altres tipus d’energia (biomassa i geotèrmia) i a altres perfils de públic.

La iniciativa s’emmarca en el Pacte Nacional per a la Transició Energètica de Catalunya, nascut de la necessitat de generar un diàleg entre l’administració pública i els representants de la societat civil per consensuar un nou model energètic català renovable, net, descentralitzat, democràtic i sostenible, en línia amb els objectius de la Unió Europea en l'àmbit de l’energia.